Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ένοπλης ληστείας σε σπίτι, που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο στους Ραψαίους Ιωαννίνων

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, η υπόθεση ληστείας σε σπίτι στους Ραψαίους Ιωαννίνων, που είχε γίνει τα ξημερώματα της 20-12-2012. Στις έρευνες σημαντική ήταν η συμβολή του Γραφείου Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.
Συνελήφθη χθες (14-02-2013) στο Γραμμένο Ιωαννίνων, για τη συμμετοχή του στην υπόθεση αυτή, κατόπιν εντάλματος σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ αναζητούνται επιπλέον τρία άτομα (ένας 48χρονος ημεδαπός, δραπέτης των Φυλακών Αλικαρνασσού, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας ημεδαπός, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται).
Αναλυτικότερα, την 20-12-2013 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με ολοπρόσωπες κουκούλες και κρατώντας όπλα, εισήλθαν σε σπίτι στους Ραψαίους Ιωαννίνων και αφού απαίτησαν από τους ιδιοκτήτες να τους παραδώσουν χρήματα και κλειδιά αυτοκινήτου τους, πυροβόλησαν δύο φορές στο ταβάνι της οικίας για εκφοβισμό, χωρίς να τραυματίσουν κάποιον και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους (σχετικό το από 20-12-2012 Δελτίο Τύπου).
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο παραπάνω δράστες ήταν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι ενεργούσαν κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη των δύο ημεδαπών. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς οι δράστες ενεργούσαν στοχευμένα και είχαν λάβει όλα τα προστατευτικά μέτρα (κουκούλες, γάντια κ.λ.π.), ενώ ο 48χρονος ημεδαπός τους είχε προμηθεύσει με οπλισμό και τους μετέφερε ο ίδιος στο σημείο της ληστείας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 24χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα, κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.
Σημειώνεται ότι ο 48χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται στην υπόθεση, αναζητείτο ήδη ως δραπέτης από το Φεβρουάριο του 2011 , όταν είχε παραβιάσει τακτική άδεια από τις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων (διακεκριμένες κλοπές, ληστρική εκβίαση, κλοπές, οπλοχρησία, ανθρωποκτονία από αμέλεια και απόδραση).
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.