Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου έκοψε την Πίτα και διασκέδασε ηπειρώτικα την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου
Χοροεσπερίδα – κοπή πίτας της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ιλίου, ένας από τους πιο δραστήριους αποδημικούς  Συλλόγους της Αθήνας, με πλούσια πολιτιστική δράση αλλά και προσφορά στην ανάδειξη της παράδοσης της πατρώας γης, για μία ακόμη φορά, όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την καθιερωμένη χοροεσπερίδα-κοπη πίτας της Ένωσης στο κέντρο διασκέδασης ΜΕΛΩΔΙΑ το μεσημέρι  της Κυριακής 10/02/13.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο μεγάλος ηπειρώτης τραγουδιστής ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΜΑΣ και η παραδοσιακή κομπανία του Αριστείδη Μουράτη.
Τα χορευτικά τμήματα της ένωσης κάτω από τις οδηγίες των εξαίρετων διδασκάλων τους  κας Ε.Ρούτη και κου Β.Τσούνη παρουσίασαν ένα υπέροχο θέαμα με χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Επίσης και η ομάδα πολυφωνικών τραγουδιών της ένωσης με δάσκαλο τον Βαγγέλη Καρέτσο, τραγούδησε με θαυμάσια απόδοση παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια.
Αίσθηση και θαυμασμό προκάλεσαν και οι μαθητές της σχολής κλαρίνου για το επίπεδο τους και την απόδοση τους σε σχέση με το μικρό χρονικό διάστημα εκμάθησης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους, ο Δήμαρχος του Δήμου Ιλίου κος Ν.Ζενέτος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού του Δήμου Ιλίου κος Θ.Δεύτος, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κος Κ.Κωνής, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων αυτής και πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ασπροπύργου κος Κ.Ζηκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κα Ν.Βομπιράκη,Γ.Λιόσης και Ε.Αυγουλάς, o πρόεδρος ΔΕΚΤΕ και δημοτικός σύμβουλος κος Γ.Φερεντίνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ε.Γρετσίστα, και Α.Κακούρης  και εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων του Δήμου.
 Ο Πρόεδρος της Ένωσης  Ηπειρωτών Ιλίου, Νίκος Τζιότζιος,  αφού ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις της ένωσης, την σημαντική συμπαράσταση της δημοτικής αρχής του Ιλίου, την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά των μελών του ΔΣ της ένωσης,  και την βοήθεια των φίλων και πατριωτών στην υλική στήριξη της εκδήλωσης.
 Αναφέρθηκε παράλληλα και στην αναγκαιότητα διατήρησης και ανάδειξης της Ηπειρωτικής κληρονομίας, έτσι όπως την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.
Τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι συνέχισαν το γλέντι χορεύοντας μέχρι τις βραδινές ώρες, έτσι όπως ξέρουμε να γλεντάμε οι Ηπειρώτες, όταν ανταμώνουμε όλοι μαζί.