Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι σε τρεις Δήμους

Με μία συμβολική κατάληψη στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο της πόλης των Ιωαννίνων οι εργαζόμενοι στους Δήμους που έχουν προσληφθεί μέσα από το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, εκφράζουν σήμερα τη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην πληρωμή τους.

Όπως είναι γνωστό από τον Ιούλιο που κλήθηκαν να υπογράψουν τις συμβάσεις τους οι πρώτοι εργαζόμενοι μέχρι και χθες δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ, με τους εργαζόμενους στους Δήμους Κόνιτσας, Πωγωνίου και Ζίτσας να έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Η καθυστέρηση στην πληρωμή τους έχει οξύνει τα οικονομικά τους προβλήματα και όπως τόνισαν χθες εκπρόσωποι των εργαζομένων σε συνέντευξη τύπου αδυνατούν πολλοί εξ αυτών ακόμη και να προσέλθουν στην εργασία τους.
Η Νίνα Παπαϊωάννου, μέλος της Επιτροπής των εργαζομένων στη Κοινωφελή Εργασία, κατηγόρησε το Υπουργείο Εργασίας, τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων που λειτούργησαν ως μεσάζοντες για να καλυφθούν θέσεις εργασίας και να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας, χωρίς να πληρώνονται οι εργαζόμενοι.
Ο Κοσμάς Λάμπρος, εργαζόμενος με την Κοινωφελή Εργασία στο Δήμο Κόνιτσας, περιέγραψε με δραματικό τρόπο την καθημερινότητα των 55 εργαζομένων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε το κόστος μετακίνησης.
Τη στήριξη του Συλλόγου Εργαζομένων εξέφρασε προς τους πενταμηνίτες της Κοινωφελούς Εργασίας ο πρόεδρος Χρήστος Μεντής.

ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr