Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ: Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμους πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούλιο του 1943

Οι εκδηλώσεις έγιναν στην πλατεία του μαρτυρικού χωριού με την συνδιοργάνωση του Δήμου Πωγωνίου, της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΤΕΔΚ Ιωαννίνων. Οι εκδηλώσεις άρχισαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, στην πλατεία του Κεφαλοβρύσου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Θανάσης Οικονόμου, ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και αρχών του τόπου.


Στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Πρέσβης της Γερμανίας στην Ήπειρο, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλοβρύσου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων κ. Μιχάλης Μαγειρίας.


Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η επίσημη ομιλία για τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος από τον υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικόλαο Κούρο.