Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Αισιοδοξία για έξοδο από την κρίση


Με την μεγάλη παρέλαση ολοκληρώθηκαν εκδηλώσεις για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό.

Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η παρέλαση με τμήματα μαθητών, προσκόπων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των τμημάτων Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τη διαρκή βροχόπτωση, πολλές εκατοντάδες Γιαννιώτες παρακολούθησαν και χειροκρότησαν.

Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν παρέλασαν μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν έγιναν πτήσεις από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Μπιζανομάχων.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και τη ΝΔ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Παραβρέθηκε επίσης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα βγει από την οικονομική κρίση εξέφρασε σήμερα από τα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, με δηλώσεις του μετά τη λήξη της μεγάλης παρέλασης για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

«Δύσκολες οι συνθήκες τότε. Η οθωμανική αυτοκρατορία βραχνάς από πάνω μας.
Ένα Μπιζάνι με πίστη και θέληση να απελευθερώσει την πατρίδα.
Σήμερα η κρίση βραχνάς από πάνω μας.
Πρέπει να δείξουμε την ίδια τόλμη, το ίδιο θάρρος και τον ίδιο πατριωτισμό που έδειξαν εκείνοι που πολέμησαν σε αυτές τις βουνοκορφές.
Είμαι βέβαιος ότι τελικά θα επικρατήσουμε γιατί έχουμε την θέληση να επικρατήσουμε.
Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας.
Οι αγωνιστές δεν χάνουν ποτέ την ελπίδα.
Πρέπει να διορθωθούν ορισμένα πράγματα.
Αυτοί που αντέχουν λιγότερο, πρέπει να βοηθηθούν.
Αλλά είμαι βέβαιος ότι τελικά θα νικήσουμε» είπε.