Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Το Τμήμα Άμεσης Δράσης στην Ελεούσα επισκέφθηκαν ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Το Τμήμα Άμεσης Δράσης της Δ/νσης Αστυνομίας Ιωαννίνων που λειτουργεί στη Δ.Κ. Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας  ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Κων/νο Τσουβάλα, συνοδευόμενοι από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Κων/νο Σκούμα και τον Αστυνομικό Δ/ντη Ιωαννίνων Ιωάννη Βασιλάκο. Στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου στη Δ.Κ. Ελεούσας όπου στεγάζεται το Τμήμα Άμεσης Δράσης, τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ο Διοικητής του Τμήματος Κων/νος Γεωργίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και το προσωπικό του Τμήματος.
«Η σημερινή μέρα μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους καθώς αποδεικνύει ότι ο σχεδιασμός που κάναμε για την αποκέντρωση των υπηρεσιών σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδίδει «καρπούς» πρώτα και κύρια προς όφελος των πολιτών», ανέφεραν μεταξύ άλλων τόσο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης όσο και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ευχαριστώντας το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφασή τους να παραχωρήσουν τμήμα του παλαιού δημαρχείου στην Ελεούσα για τη στέγαση του Τμήματος Άμεσης Δράσης.


«Βρισκόμαστε σε ένα φιλόξενο τόπο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστάκης και πρόσθεσε, ειδικά στο Δήμο Ζίτσας η συνέργεια και συνεργασία που είχαμε με τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο έφερε θετικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων». Στα πρώτα αποτελέσματα της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσουβάλας. «Στα Γιάννινα επιτυγχάνουμε το τέλειο αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης και είμαστε υπερήφανοι και αισιόδοξοι γι’ αυτό, υπογράμμισε τονίζοντας ότι «πάντα θα καταβάλλεται προσπάθεια με στόχο τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες και την κοινωνία».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζίτσας αφού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα συνεργασία υπογράμμισε πως με τη λειτουργία του Τμήματος Άμεσης Δράσης ενισχύεται η αστυνόμευση της περιοχής και εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. «Μας δώσατε τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε το πάγιο αίτημα των πολιτών για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «ο Δήμος Ζίτσας αναβαθμίζεται καθώς ενισχύεται με ένα μάχιμο Τμήμα της ΕΛ.ΑΣ., το Τμήμα Άμεσης Δράσης».