Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ: Η απαξίωση ενός θεσμού συνεχίζεται


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελεούσα 17 Ιανουαρίου 2019
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΙΤΣΑΣ - Η απαξίωση ενός θεσμού συνεχίζεται.

Παραμένοντας πιστή στην πάγια τακτική της, η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας συνεχίζει να υποτιμά και να απαξιώνει το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο.
To χρονικό αυτό διάστημα έχουν προκύψει δυο σημαντικά θέματα για την περιοχή:
Α) η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, σχετικά με τον χαρακτηρισμό της περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας και τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης.
Β) η υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση της εκπόνησης μελετών, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συνταχθούν έγκαιρα πλήρεις φάκελοι για σημαντικά έργα που θα  χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.
Τα δυο σημαντικά θέματα δεν κρίνονται σημαντικά, ώστε να έρθουν προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι για το πρώτο τέθηκε έγκαιρα από την αντιπολίτευση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, και ενώ η προθεσμία για την υποβολή των θέσεων του Δήμου λήγει την προσεχή Δευτέρα. Ίσως ο απερχόμενος Δήμαρχος να θεωρεί ότι ο πρόσφατος διορισμός του στο Δ.Σ. του φορέα προστασίας της λίμνης φθάνει για την αντιμετώπιση των σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων της περιοχής. 
Όσο για τις προτάσεις, η δημοτική αρχή παραμένει συνεπής στην «αλλεργία» που την διακρίνει έναντι σε κάθε ευκαιρία σχεδιασμού και προγραμματισμού, υπονομεύοντας ακόμα και στα τελευταία της το μέλλον της περιοχής.
Πιστεύοντας στην ανοιχτή και δημοκρατική διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, με σεβασμό στα εκλεγμένα όργανα διοίκησης, ενημερώνουμε τους δημότες για την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από σημερινή Δημοτική Αρχή.