Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

To ΣΔΟΕ "ξεσκόνισε" γυναικολόγους- μαιευτήρες στην Πάτρα και Γιάννενα και έβγαλε ... λαγούς

Εβδομάδα αποκαλύψεων, υπόσχονται υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ κρατώντας στα χέρια τους τα πρώτα ευρήματα της έρευνας- μαμούθ σε όλη την Ελλάδα, η οποία έχει στο επίκεντρο γυναικολόγους- μαιευτήρες. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το iefimerida, στο μικροσκόπιο έχουν μπει πάνω από 500 γιατροί και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν παραβατικότητα στα επίπεδα του 35%, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι πάνω από 170 γυναικολόγοι βρέθηκαν με αδήλωτα εισοδήματα!
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν με αντιπαραβολή των φορολογικών στοιχείων των υπό έλεγχο γιατρών, με στοιχεία που αφορούν κυρίως σε τοκετούς της περιόδου 2007- 2010 και το... "ξεσκόνισμα" των τραπεζικών λογαριασμών ανέδειξε περιπτώσεις που "μυρίζουν" φακελάκια, καθώς πρόκειται για γυναικολόγους του ΕΣΥ, οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου, άρα δεν έχουν εισοδήματα από άλλες, νόμιμες πηγές. 
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, μάλιστα, στελέχη του ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι στις φορολογικές δηλώσεις των εν λόγω γιατρών, δεν δηλώθηκαν εισοδήματα από πώληση περιουσιακών στοιχείων, δεδομένο που ενισχύει τις ενδείξεις παράνομου πλουτισμού ("φακελάκια").


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από δεκαπέντε περίπου ημέρες, η δράση του κυκλώματος φοροδιαφυγής απλωνόταν σε δήμους της Αττικής, της Κρήτης και της Αχαΐας, με τα μέλη του κυκλώματος να μην ενημερώνουν βιβλία και να μην εκδίδουν αποδείξεις.
Το ΣΔΟΕ άρχισε την έρευνα από τα ληξιαρχεία, μετά ακολούθησαν οι μαιευτικές κλινικές και στο τέλος έφθασε στους γιατρούς. 
Πρόκειται για δεκάδες μαιευτήρες οι οποίοι ξεχνούσαν να κόβουν παραστατικά. Σε μια παράλληλη έρευνα σε Αττική, Πάτρα και Κρήτη οι ελεγκτές του Σώματος βρήκαν ίχνη κυκλώματος εκτεταμένης φοροδιαφυγής.
Διαπιστώθηκε πως οι γιατροί που είχαν κάνει καισαρικές τομές και φυσιολογικούς τοκετούς δεν είχαν ενημερώσει ποτέ τα βιβλία τους για τις ιατρικές πράξεις και δεν είχαν εκδώσει τις προβλεπόμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Τρανταχτές- αλλά όχι μοναδικές- είναι οι περιπτώσεις τριών γυναικολόγων στα Ιωάννινα. 
Στον λογαριασμό του πρώτου βρέθηκαν 271 χιλιάδες ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, στον λογαριασμό του δεύτερου βρέθηκαν 350 χιλιάδες ευρώ και στον λογαριασμό του τρίτου 1 εκατ. ευρώ! Στην ίδια πόλη εντοπίστηκε, όμως και ένας φαρμακοποιός, ο οποίος θα έχει την... τύχη των γιατρών, καθώς σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΟΕ, βρέθηκε "ακάλυπτος" για 300 χιλιάδες ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.thebest.gr