Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Αφιέρωμα στον Λάκη Στεργίου…

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς

          Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην κοινωνία των Ιωαννίνων η είδηση ότι ο Πρόεδρος Κρεοπωλών του Νομού Ιωαννίνων Λάκης Στεργίου έφυγε από κοντά μας στις 09-01-2014 στις 21:00΄ το βράδυ την ώρα που έκλεινε το μαγαζί του, προδομένος από την καρδιά του παρόλες τις προσπάθειες των παιδιών του Ε.Κ.Α.Β. να τον επαναφέρουν στην ζωή.
          Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου στις 10-01-2014 στις 15:00΄ μ.μ.. Σ’ αυτήν παρευρέθηκαν προκειμένου να τον τιμήσουν και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία σύσσωμες όλες οι αρχές του νομού όπως:
α) Ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους
β) Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών, σύσσωμα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. γιατί ο Λάκης είχε καλές δημόσιες σχέσεις με αυτά
γ) Βουλευτές, Πολιτευτές και πρώην Βουλευτές της Ν.Δ..
δ) Μέλη της Ν.Ο.Δ.Ε.
ε) Κρεοπώλες του Νομού και πλήθος κόσμου
          Ο Λάκης Στεργίου ήταν γνωστός όχι μόνο στην κοινωνία των Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος. Οι Κρεοπώλες του Νομού τον επιλέγανε για Πρόεδρός τους γιατί ποτέ δεν τους πρόδωσε και αγωνιζόταν για το καλό του κλάδου.
          Σαν Πρόεδρος έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο όταν έδινε μάχες μέσω των Μ.Μ.Ε. με τον Πρόεδρο Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς κ. Τσιρώνη, κυρίως κατά τις περιόδους των εορτών του Χριστουγέννων και του Πάσχα που η κίνηση των αμνοεριφίων ήταν μεγάλη και τα συμφέροντα πολλά.


          Ο Λάκης υπερασπιζόταν συνέχεια πάντα τα συμφέροντα των Κρεοπωλών και των Γεωργοκτηνοτρόφων της Ηπείρου λέγοντας ότι τα κρέατα της Ηπείρου είναι τα πιο αγνά και τα καλύτερα για κατανάλωση. Αντίθετα ο κ. Τσιρώνης με τις πράξεις και ενέργειές του ήταν εχθρός των ντόπιων γεωργοκτηνοτρόφων γιατί κατά τις περιόδους Χριστουγέννων-Πάσχα εισήγαγε τα αμνοερίφια από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία βαφτίζοντάς τα Ελληνικά, εξαπατώντας τους καταναλωτές λέγοντας ότι τα αμνοερίφια καταγόταν από την Ήπειρο. Την ενέργεια αυτή του κ. Τσιρώνη ο Λάκης την κατήγγειλε, λέγοντάς του πολλές φορές ότι είσαι ψεύτης και απατεώνας και δεν εξυπηρετείς τα συμφέροντα των ντόπιων παραγωγών αλλά των ξένων!
          Ο Λάκης όμως είχε και άλλες δραστηριότητες, ήταν άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτικής. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών επί Δημαρχίας κ. Νίκου Γκόντα. Μάλιστα όταν ο κ. Γκόντας του είχε αναθέσει την εποπτεία του Πράσινου, θεωρήθηκε και θεωρείται έως και σήμερα ο πιο πετυχημένος Δημοτικός Σύμβουλος στην θέση αυτή.
          Με την Πολιτική ασχολούνταν χρόνια. Υπήρξε στέλεχος της Ν.Δ. και πάντα αγωνιζόταν για τις ιδέες της. Είχε το θάρρος της γνώμης, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν δίστασε να καυτηριάσει τις πολιτικές των μνημονίων, που με τις περικοπές μισθών και συντάξεων είχε νεκρώσει η αγορά, κλείνοντας αρκετά καταστήματα και κρεοπωλεία. Γι’ αυτό η απώλεια του Λάκη είναι μεγάλη στην κοινωνία και αφήνει πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον κλάδο του, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πολιτική και φυσικά στην οικογένειά του!
          Ο Λάκης διακρίνονταν πάντα για το χαμόγελό του και το χιούμορ του. Ήταν ένας άνθρωπος πάντα χαρούμενος. Την χαρά του αυτή την διακρίνονταν όταν κάθε χρόνο το μαγαζί του ξεχώριζε από τα άλλα κρεοπωλεία, γιατί αυτός τα Χριστούγεννα το στόλιζε με πολλά λαμπιόνια. Φέτος το μαγαζί του δεν το στόλισε, σαν κάτι να του έλεγε μέσα του ότι το 2014 δεν θα ήταν καλή χρονιά για τον Λάκη. Βέβαια δικαιολόγησε την μη στολισμό του στην κρίση που περνάει ο λαός και τα έξοδα του στολισμού τα έδωσε σε οικογένειες που δεν είχαν να αγοράσουν τα απαραίτητα.
          Τελειώνοντας πρέπει να επισημάνω τέτοιοι άνθρωποι σαν το Λάκη Στεργίου τους χρειάζεται η κοινωνία και δεν πρέπει να φεύγουν τόσο νωρίς αλλά δυστυχώς ο παντοδύναμος Θεός είναι αυτός που αποφασίζει για όλους μας.
          Καλό ταξίδι φίλε Λάκη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει, ευχόμενος ο παντοδύναμος Θεός να σε κατατάξει εκεί που αρμόζει στους καλούς ανθρώπους.

Ο  Φίλος σου
Γιάννης Γκουβάς
12-1-2014

Τηλ.: 6974891321