Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, στη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα και των μέτρων που λαμβάνονται κατά τη διενέργεια των αγώνων ποδοσφαίρου, συνελήφθησαν χθες (08-04-2013) το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 19, 26 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής βεγγαλικών και καπνογόνων και ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, πριν την έναρξη της προγραμματισμένης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ των ομάδων Π.Α.Σ. Γιάννινα – ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων σε φιλάθλους που προσέρχονταν στο γήπεδο, συνελήφθη ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Επίσης, λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε θύρα του γηπέδου πριν από την έναρξη του αγώνα, ένας 19χρονος φίλαθλος, ο οποίος μέσα σε σακίδιο κατείχε:
πενήντα (50) βεγγαλικά χειρός (πυρσοί λάμψης – καπνού)
δέκα (10) καπνογόνα
Επιπλέον, μετά τη λήξη του αγώνα, κατά την έξοδο των φιλάθλων από το γήπεδο, συνελήφθη ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, της νομοθεσίας για φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα καθώς για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Tην προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.