Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ κ. ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ ΣΤΕΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΙNTERREG

                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Δολιανά  29/01/2013

Σε απάντηση αναφορών του Αντιδημάρχου Πωγωνίου κ. Κουκουλάρη Στέλιου σχετικά με τα έργα του Προγράμματος ΙΝΤΕRREG,  σε Δελτίο Τύπου από 29/01/2013, θέλουμε να τονίσουμε ξεκάθαρα τα εξής:
«Verba volant, scripta manent» "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν" κ. Αντιδήμαρχε,                       
Εάν η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι δεν υπάρχουν αμφισβητούμενα σημεία και εξόφθαλμες παρανομίες στα διαδικαστικά των Διαγωνισμών, κακώς αδρανεί  και δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της διεκπεραίωσης αυτών, αφού-όπως λέτε εσείς και εμείς δεν αποδεχόμαστε-κωλυσιεργούμε.
Αν δεν το θυμάστε, η Παράταξή σας έχει την πλειοψηφία στην τριμελή  Επιτροπή Διαγωνισμών  και θα μπορούσε να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς εμάς,  έστω και με 2-1. Όμως δεν  πείσατε μέχρι σήμερα  ούτε τα μέλη της δικής σας παράταξης .
 
Εσείς ως Συντονιστής Αντιδήμαρχος οφείλατε να είστε αρωγός στην λειτουργία της Επιτροπής και όχι πολέμιος. Η  συνεχιζόμενη δική σας άρνηση, σε συγχορδία με τον Δήμαρχο, να συζητηθούν τα θέματα στα θεσμικά Όργανα, προκαλεί τις καθυστερήσεις και αν συνεχίσετε έτσι οδηγείτε σε σίγουρη αποτυχία το Πρόγραμμα.
Μόνο τα  θεσμικά όργανα του Δήμου, μας εξασφαλίζουν έτσι ώστε  να βαδίσουμε σε Νόμιμους δρόμους πλέον, καθώς έχετε καταλάβει πλέον ότι δεν ωφελούν σε τίποτε οι συζητήσεις στους διαδρόμους  και πολύ περισσότερο δεν ωφελούν οι κρυφές συσκέψεις  «με τους λοιπούς εταίρους που συμμετέχουν σε κάθε έργο», όπως αυτολεξεί σε έγγραφό του προσφωνεί ο Δήμαρχος τους προσφέροντες, λες και έχουν κατοχυρωθεί κιόλας σε αυτούς οι Διαγωνισμοί που ακόμη δεν έγιναν.
Μήπως ξέρετε κάτι παραπάνω από εμάς;
Επειδή επικαλείστε το τι έγινε και γίνεται στους άλλους Δήμους, σας δηλώνουμε ότι δεν μας αφορά, γιατί εμείς είμαστε εκλεγμένοι στο Δήμο Πωγωνίου και γι αυτόν παλεύουμε. Ωστόσο επειδή προκαλούμαστε, σας λέμε ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ  ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥ.
Να κάνετε όποια διεργασία επιθυμείτε μέσα στην Παράταξή σας  και ετοιμάστε όποιες εξηγήσεις περί υπογραφών η ότι άλλο θέλετε, δεν μας αφορά.
Εμείς δε  θα σας ακολουθήσουμε, θα λειτουργούμε πάντα θεσμικά  και δε θα κάνουμε δουλειά στο γόνα επειδή έτσι είσαστε μαθημένοι εσείς. Στο περίπου και με αντίπαλο το χρόνο συνεχώς, θα κάνετε κι άλλα λάθη, είναι βέβαιο.
Κύριε Κουκουλάρη,  αφήστε τους λεονταρισμούς και τις υποβόσκουσες απειλές περί απόδοσης ευθυνών. Δε θα κλονίσετε τη στάση μας.
Βεβαίως ούτε και θέλαμε να γλυτώσουμε εσάς, έτσι κι αλλιώς δε σώνεστε με τίποτα.
Για το Δήμο Πωγωνίου νοιαζόμαστε και για την πολιτική μας αξιοπρέπεια.
Ακόμη, σας ενημερώνουμε ότι οι Σύμβουλοι της παράταξής μας δεν ανήκουν σε κοπάδι για να τους μαζέψει ο Αρχηγός τους ως πεφωτισμένος βοσκός. Επίσης δεν   είναι καθόλου ευθυνόφοβοι.  Δεν είναι όμως και τζογαδόροι της τύχης των Δημοτικών υποθέσεων ειδικά όταν πρόκειται για χρήματα από όπου κι αν προέρχονται  και τα οποία κάποια στιγμή θα ελεγχθούν.
Εάν εσείς θεωρείτε ότι έχετε υπεράνθρωπες δυνάμεις και μπορείτε να αξιολογήσετε χωρίς μελέτες και χωρίς τεχνικές προδιαγραφές, εμείς δεν μπορούμε. Μπορούμε μόνο να σας καλέσουμε να ξεπεζέψετε από την αλαζονεία σας  και να πατήσετε στη γη της διαφάνειας.
Είναι αυτονόητο ότι για όλους μας, πρωταρχικό καθήκον και ευθύνη   πρέπει να  είναι  η προστασία του  κύρους και  η αξιοπιστία όλων, τόσο των Δημοτικών Συμβούλων που μετέχουν στην επιτροπή διαγωνισμών όσο και του Δήμου.
Σκοπός μας πρέπει να είναι πάντα  η  διασφάλιση της διαφάνειας πρώτα από όλα και η ενίσχυση της  ποιότητας  μαζί βέβαια με τα οφέλη που προκύπτουν για τον  Δήμο και την περιοχή από την υλοποίηση των έργων.
Δεν έχουμε κάτι μαζί σας σε προσωπικό επίπεδο .
Τα παραπάνω ζητήματα συνθέτουν την πολιτική διάσταση του θέματος.
Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλες οι νύχτες είναι μαύρες. Το θέμα είναι να μη κάνουμε μαύρες τις μέρες που ακολουθούν τις νύχτες στο Δήμο Πωγωνίου, όπως και σε όλο τον πλανήτη Γη.

Ο επικεφαλής της Παράταξης  και αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Γιάννης  Ντόντης