Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Καχριμάνης Αλέξανδρος: Έντονο παραμένει το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, με αφορμή την μερική κύρωση των δασικών χαρτών της Π.Ε. Ιωαννίνων δήλωσε ότι «το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες φαίνεται τώρα και θα φανεί πιο έντονα στο μέλλον».
Πολλοί νόμιζαν ότι όλο αυτό το διάστημα συζητάγαμε για να συζητάμε. Υπάρχουν ιδιοκτήτες κτημάτων που τα είχαν από τον παππού τους, και τα οποία ανέκαθεν τα θεωρούσαν δικά τους, ξαφνικά βλέπουν ότι έγινε δασική έκταση και ανήκει πλέον κατά τεκμήριο στο δημόσιο.
Το παράδοξο είναι ότι κάποιοι τοπικά τουλάχιστον λέγανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτά που θέτει ο κ. Καχριμάνης είναι άνευ αντικειμένου. Τώρα όμως θα τα βρούμε μπροστά μας.

Ήδη άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους εκεί που γίνονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες. Το Δημόσιο ως ιδιοκτήτης των εκτάσεων αυτών πλέον δίνει τις άδειες, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες εκείνων που θεωρούσαν δικά τους τα χωράφια που ήταν ίσως παρατημένα. Καταλαβαίνετε ότι είμαστε μια χώρα του παραλόγου, των ακραίων καταστάσεων. Ποτέ δεν σεβαστήκαμε τον πολίτη και αυτά θα τα πληρώνουμε για χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που φτάσαμε εδώ με διάφορες απαξιώσεις αλλά και χωρίς ποτέ να φτάνουμε στη ρίζα του προβλήματος και μάλιστα όταν τελικά αυτό εμφανίζεται να μη παίρνουμε ευθύνες».