Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Για πέντε μέρες ακόμη κλειστή η Εγνατία


Το λιγότερο πέντε ημερών χρειάζονται ακόμη σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις των τεχνικών που έχουν επιληφθεί του έργου, για να δώσουν ξανά την Εγνατία στην κυκλοφορία. Από το απόγευμα της Δευτέρας οι εργασίες εξελίσσονται με εντατικό ρυθμό, όμως η ποσότητα του νερού είναι τέτοια που δεν επιτρέπει περιθώρια για πολλές αισιόδοξες εκτιμήσεις.
Η κατασκευή αναχωμάτων και στις δύο πλευρές του δρόμου προκειμένου να δημιουργηθεί μία ασφαλής ζώνη στη μέση και να δοθεί μία λωρίδα κατεύθυνσης σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, είναι μία εντελώς προσωρινή λύση, που ίσως μάλιστα να μη γίνει εφικτό να λειτουργήσει και στην πράξη.

Στις παλιές τις «δόξες» επανήλθε η παλιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, που μετά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού είχε «ξεχαστεί»από τους οδηγούς και κυρίως τους οδηγούς φορτηγών και βαρέων οχημάτων.
Τις τελευταίες ημέρες η κίνηση στην παλιά εθνική οδό έχει αυξηθεί, αφού οι οδηγοί δεν έχουν άλλη εναλλακτική εξαιτίας της «πλημμυρισμένης» Εγνατίας Οδού.

Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει προβλήματα και χρειάζεται περαιτέρω συντήρηση, ωστόσο, είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες σε αυτή την έκτακτη περίπτωση.