Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παρελθόν πρέπει να θεωρείται η οικονομική υπηρεσία Δελβινακίου


Μετά τις τελευταίες διαρροές από το υπουργείο προς τις Κυριακάτικες εφημερίδες, πως πρόκειται να μπει λουκέτο σε 71 οικονομικές υπηρεσίες, περιφερειακές ΔΟΥ της χώρας, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «μη παραγωγικές».
Τρεις τουλάχιστον από αυτές αναφέρονται και στο Νομό Ιωαννίνων και είναι οι ΔΟΥ Δελβινακίου, Κόνιτσας και Μετσόβου, οι οποίες θεωρείται ότι λειτουργούν σε περιοχές, χωρίς μεγάλη ανάγκη και πως θα μπορούσαν να κλείσουν, με τους πολίτες να εξυπηρετούνται από την κεντρική υπηρεσία στα Γιάννινα.
Στη ΔΟΥ Δελβινακίου εργάζονται 9 υπάλληλοι, στο Μέτσοβο 7 και στην Κόνιτσα 13. Εάν οι υπηρεσίες αυτές κλείσουν, τότε οι υπάλληλοι θα μεταφερθούν στις κεντρικές οικονομικές υπηρεσίες στα Γιάννινα.

Οι κάτοικοι και οι φορείς των τριών προαναφερόμενων περιοχών εκφράζουν φυσικά τις έντονες αντιρρήσεις τους, για το ενδεχόμενο αυτό και τονίζουν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών μόνο στα Γιάννινα και όχι σε αποκεντρωμένες υπηρεσίες, όπως αυτές που λειτουργούν στα τρία περιφερειακά κέντρα.
Υπάρχει όμως μία σημαντική λεπτομέρεια που ίσως να διαφοροποιήσει την εικόνα που έχει ήδη σχηματιστεί γύρω από το θέμα.
Στο νέο σχεδιασμό των υπηρεσιών, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών συμπεριλαμβάνει την συγχώνευση όχι μόνο των τριών προαναφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και της Β’ ΔΟΥ Ιωαννίνων!
Αυτό όμως σημαίνει ότι το υπουργείο ετοιμάζει μία διαφορετική λειτουργία όλων των οικονομικών υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΣΔΟΕ, Τελωνεία κ.α) κάτω από την ίδια «ομπρέλα».