Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

O κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

 


Γράφει ο Παναγιώτης Μανούρης

Διαβάζουμε συχνά-πυκνά σε τοπικά ιστολόγια, αναρτήσεις ανώνυμων συντακτών, με τις οποίες επικρίνεται η ανάληψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πωγωνίου, απ΄ τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  του και πρώην δημάρχου Άνω Καλαμά κ. Σταύρου Βιρβίλη.

Μπορεί ο καθένας να έχει τους λόγους του να ασκήσει αν επιθυμεί κριτική για αποφάσεις ή ενέργειες της δημοτικής αρχής, όμως η απόφασή της να ορίσει τον κ. Βιρβίλη Γενικό Γραμματέα του Δήμου είναι κατά την άποψή μας, απόλυτα ορθή, αν κρίνουμε με βάση τις απαιτήσεις της θέσης και των αρμοδιοτήτων που πηγάζουν απ΄ αυτή.

Στο παρελθόν –μέσω της "Τόλμης"-  κατά την δημαρχιακή του θητεία ασκήσαμε καλόπιστη κριτική στον κ. Βιρβίλη, για πράξεις ή παραλείψεις του, πάντα υπό το δικό μας πρίσμα και τη δική μας αντίληψη για τα τεκταινόμενα στον τόπο μας. Ουδέποτε όμως αμφισβητήσαμε τις ικανότητές του, τις γνώσεις του και την επάρκειά του.


Ο κ. Βιρβίλης αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη θέση του Γενικού Γραμματέα και με βεβαιότητα θα προσφέρει καθοριστικά στην διοικητική οργάνωση του Δήμου, που ασφαλώς «έπασχε».  Καλό είναι οι «όψιμοι» επικριτές της επιλογής, να βρουν άλλο πεδίο κριτικής στη δημοτική αρχή και όχι σε μια θετική για τον Δήμο εξέλιξη.

ΥΓ.: Πολλές φορές  στον  υπογράφoντα από "φίλους"  έχουν  αποδοθεί αναρτήσεις σε διάφορα τοπικά ιστολόγια. 

Ο γράφων ότι έχει να γράψει, το γράφει ενυπογράφως με το θάρρος της γνώμης. 

Αρέσει, δεν αρέσει…