Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Πρόσληψη 2.300 ανέργων σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων

Ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας από τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 2.300 ανέργων σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων (Γ΄ κύκλος).
Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ οι προσλήψεις αφορούν όλη τη χώρα. Πρόκειται για προσωπικό σε ποικιλία υποστηρικτικών ειδικοτήτων για την επικράτεια, δεν αφορά κατάρτιση του προσωπικού, και είναι διάρκειας οκτώ μηνών.
Πέρα του μισθού θα δίνεται και επιπρόσθετο κίνητρο με τη μορφή ειδικού επιδόματος μετεγκατάστασης ύψους 300 ευρώ μηνιαίως για όσους χρειάζεται να μετακινηθούν από την πόλη που διαμένουν στην πόλη που θα εργαστούν.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).
Οι ωφελούμενοι που θα προκύψουν θα εργαστούν για 8 μήνες, ενώ οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Η προκήρυξη (Δημόσια Πρόσκληση) αναμένεται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ το αμέσως προσεχές διάστημα.
Οι αμοιβές των ανέργων που θα προσληφθούν κυμαίνονται ως εξής ανάλογα με την απασχόληση που θα έχουν και την ηλικία:
α) από 495,25 ευρώ μηνιαίως έως και 619 ευρώ μηνιαίως για βραδινή απασχόληση σε ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω,
β) 431,75 ευρώ μηνιαίως και 539,75 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών (βραδινή απασχόληση).
 Oι ωφελούμενοι του προγράμματος οι οποίοι εργάζονται εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής (πλην των δήμων Λαυρεωτικής, Κυθήρων και Τροιζηνίας-Μεθάνων) και πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, δικαιούνται και επίδομα μετεγκατάστασης.
Το ποσό επιδόματος ανέρχεται στα 200 ευρώ το μήνα.
Ωφελούμενοι – κριτήρια και σύστημα επιλογής
Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι
Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.