Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τον Μάιο τα ραβασάκια για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Μέσα στον μήνα Μάιο θα φθάσουν τα ραβασάκια της εφορίας σε όσους έχουν ανασφάλιστα αυτοκίνητα και εμφανίζονται στις σχετικές διασταυρώσεις της εφορίας με την βάση των ασφαλισμένων αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.
Σε κάθε περίπτωση, η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείο Οικονομικών να είναι αποφασισμένη να πατάξει το φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων που σύμφωνα με τις διασταυρώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες και την Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείο φθάνουν τις 830.000.
Εφόσον από την επεξεργασία αυτή συνεχίζουν να είναι ανασφάλιστα τον Μάιο θα αρχίσουν να αποστέλλονται πρόστιμα μαζί με ειδοποιητήρια για ασφάλιση.
Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη αφαιρούνται από την Αστυνομία, πινακίδες, άδεια οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας για δέκα μέρες.


Επιστρέφονται μόνο εφόσον, ασφαλιστεί το όχημα.
Αν προκληθεί ατύχημα από ανασφάλιστο όχημα, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία.
Επιστρέφονται και πάλι, μόνο με την προϋπόθεση ασφάλισης του οχήματος.
- Με πράξη της Αστυνομικής Αρχής βεβαιώνεται πρόστιμο 1.000 ευρώ για ανασφάλιστα λεωφορεία και φορτηγά, 500 ευρώ για επιβατηγά και 250 ευρώ για δίκυκλα.
- Για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΓΓΠΣ θα διενεργεί τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο διασταυρώσεις στοιχείων ανάμεσα στα αρχεία των οχημάτων που έχουν ασφαλιστεί και των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας.
- Στους ανασφάλιστους θα αποστέλλεται ειδοποιητήριο με το οποίο θα καλούνται να συμμορφωθούν εντός οκτώ ημερών.
Για την ασφάλιση του οχήματος όμως, προϋπόθεση θα είναι η προσκόμιση παραβόλου 250 ευρώ υπέρ Δημοσίου, στην ασφαλιστική εταιρεία. Στην αντίθεση περίπτωση, θα ειδοποιείται από τη ΓΓΠΣ, η Αστυνομία, για την επιβολή των προβλεπόμενων παραπάνω κυρώσεων.