Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Διάγγελμα... συναίνεσης

Το τελευταίο του χαρτί έπαιξε  ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε ό,τι αφορά τη συναίνεση, τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως είναι ανοιχτός στο να επιλεγούν ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής με σκοπό να τοποθετηθούν σε καίρια πόστα στο κυβερνητικό σχήμα ώστε να «τρέξουν» το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Τόνισε μάλιστα ιδιαίτερα πως όλα τα κόμματα πρέπει να κοιτάξουν το καθήκον προς την πατρίδα και όχι, όπως είπε το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «καλώ ξανά τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές συγκλίσεις. Και με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε - εκείνες τις λύσεις που προκρίνουμε - από κοινού με τους εταίρους μας. Κοιτώντας το καθήκον και όχι το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης. Να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας. Να επιλέξουμε ακόμα και πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμες θέσεις. Να επεξεργαστούμε κοινές προτάσεις.
Πολιτικές, που μας οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και όχι που μας κάνουν να αποκλίνουμε από τους στόχους. Όταν ξέρουμε ότι, το σημερινό κράτος έχει λυγίσει και θέλει δουλειά και νοικοκύρεμα πολύ, για να σταθεί στο ύψος των αναγκών. Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη. Όλοι μας, ο καθένας μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες. Δουλεύοντας μαζί. Πρώτον, έτσι κάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή.
Παραμερίζουμε τις μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις. Βάζουμε πρώτα την Πατρίδα. Και αυτό και μόνο ελπίδα μπορεί να μας γεμίσει. Δεύτερον, δείχνουμε τη σοβαρότητά μας απέναντι στους εταίρους μας. Ότι είμαστε σοβαροί με τα δικά τους χρήματα που μας δανείζουν. Σοβαροί με την προσπάθεια μας, για μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της, δίχως επιτηρήσεις, δίχως δανεικά.
Ας δείξουμε όλοι την απαραίτητη στάση ευθύνης. Και τρίτον, οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί.
Που δε θέλουν την αλλαγή».