Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σήμερα αποφασίζουμε και πάμε μπροστά


Απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, την αναδιάρθρωση του χρέους, την πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και τον ανασχηματισμό.
«Σήμερα αποφασίζουμε και πάμε μπροστά. Το μήνυμά μας είναι η αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις της χώρας και του λαού και η βούλησή μας να αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, όπως και αναδιάρθρωσης του χρέους, πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και ανασχηματισμού. «Το μήνυμα αυτό το υπηρετούμε με πράξεις και είναι απαραίτητο να περνά και στην ΕΕ και διεθνώς απέναντι στον καθένα που θέλει να αμφισβητήσει τη πορεία της Ελλάδας η και να ποντάρει στην αποτυχία μας» είπε ο πρωθυπουργός.«Η σταθερή μας πορεία εγγυάται την αξιοπιστία και την ισχύ μας στις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ παρά τις δυσκολίες και τη καλλιέργεια κλίματος μιζέριας και μοιρολατρίας. Σήμερα είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να κερδίσουμε το μέλλον μας με το κεφάλι ψηλά», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


Ο πρωθυπουργός ζήτησε ακόμη, κατά την άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλληλεγγύη μεταξύ των υπουργών και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.