«Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει ο κλάδος της αγελαδοτροφίας, με την εγχώρια παραγωγή να συρρικνώνεται και να υπολείπεται σημαντικά της ποσόστωσης και με το κόστος παραγωγής να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, η τυχόν επιμήκυνση της ισχύουσας διάρκειας ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος θα έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του κλάδου, εφόσον δεν θα ήταν συμβατή με τον στόχο μας για αύξηση της γαλακτοπαραγωγής και την προσέλκυση νέων κτηνοτρόφων στον κλάδο», αναφέρει επιπλέον η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπογραμμίζει ότι «η επιλογή αυτή δεν θα οδηγούσε στη μείωση των τιμών προς όφελος του καταναλωτή».
Τετάρτη 11 Μαΐου 2011
ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Δεν απαιτείται επιμήκυνση στην παράταση διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος
«Αποτελεί σταθερή μας θέση ότι δεν απαιτείται επιμήκυνση της θεσπισμένης εμπορικής διάρκειας ζωής του προϊόντος που χαρακτηρίζεται ως φρέσκο γάλα», αναφέρει για τη θέση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η υφυπουργός, κα Μιλένα Αποστολάκη, σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κα Ευαγγελίας Αμμανατίδου Πασχαλίδου.
«Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει ο κλάδος της αγελαδοτροφίας, με την εγχώρια παραγωγή να συρρικνώνεται και να υπολείπεται σημαντικά της ποσόστωσης και με το κόστος παραγωγής να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, η τυχόν επιμήκυνση της ισχύουσας διάρκειας ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος θα έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του κλάδου, εφόσον δεν θα ήταν συμβατή με τον στόχο μας για αύξηση της γαλακτοπαραγωγής και την προσέλκυση νέων κτηνοτρόφων στον κλάδο», αναφέρει επιπλέον η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπογραμμίζει ότι «η επιλογή αυτή δεν θα οδηγούσε στη μείωση των τιμών προς όφελος του καταναλωτή».
«Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει ο κλάδος της αγελαδοτροφίας, με την εγχώρια παραγωγή να συρρικνώνεται και να υπολείπεται σημαντικά της ποσόστωσης και με το κόστος παραγωγής να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, η τυχόν επιμήκυνση της ισχύουσας διάρκειας ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος θα έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του κλάδου, εφόσον δεν θα ήταν συμβατή με τον στόχο μας για αύξηση της γαλακτοπαραγωγής και την προσέλκυση νέων κτηνοτρόφων στον κλάδο», αναφέρει επιπλέον η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπογραμμίζει ότι «η επιλογή αυτή δεν θα οδηγούσε στη μείωση των τιμών προς όφελος του καταναλωτή».