Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Εκδήλωση για την τρούφα στα Γραμμενοχώρια

 

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με επίκεντρο την τρούφα (το περίφημο υπόγειο μανιτάρι), διοργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με το Σύλλογο “Τρουφόκυκλος ”.

Η συμμετοχή μικρών και μεγάλων, το απόγευμα του Σαββάτου στην Καπλάνειο σχολή στη Δημοτική Κοινότητα Γραμμένου,  εξέπληξε ευχάριστα τους διοργανωτές. «Σπίθα», που στόχο έχει να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον όσων θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της τρούφας και να ενισχύσουν το εισόδημά τους χαρακτήρισε την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στο σύντομο χαιρετισμό του επισημαίνοντας πως ο Δήμος θα πρωτοπορεί και θα πρωτοστατεί σε τέτοιες δράσεις που έχουν ως στόχο να αναδείξουν αλλά και να διευρύνουν τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της περιοχής.  

Το πρόγραμμα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων περιελάμβανε, εκπαιδευτικές / βιωματικές δραστηριότητες  για παιδιά και μεγάλους, ομιλία για την περιοχή, ομιλίες για τα  είδη και την καλλιέργεια της τρούφας και τις δυνατότητες καλλιέργειας στην περιοχή, μεταφορά εμπειρίας από παραγωγούς καλλιεργητές τρούφας, περίπτερα  με τοπικά προϊόντα  και γευσιγνωσία με εδέσματα που παρασκεύαζαν επί τόπου εκπαιδευτές του Τμήματος μαγειρικής τέχνης της Δ.Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην Ι.Ε.Κ.) Ζίτσας.

ΠΗΓΗ:  www.zitsa.gov.gr