Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ζηκόπουλος Σταύρος: Απόρριψη της μελέτης περιβαντολογικών επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργιά μονάδας για την παραγωγή και εκμετάλλευση ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ στη θέση Κουτάδες


Προς
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΡΟΥ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κοινοποίηση προς το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ. ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Απόρριψη της μελέτης περιβαντολογικών επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργιά μονάδας για την παραγωγή και εκμετάλλευση ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ στη θέση Κουτάδες της Τ.Κ. ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ από την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΠΕ.
Κύριοι
Οι επιπτώσεις από τη λειτουργία αυτής της μονάδας θα είναι πολύ μεγάλη για τους ανθρώπους, τα ζώα κτηνοτροφία ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ [ίσως η καλύτερη κτηνοτροφία στο Νομό] και φυσικά το περιβάλλον ΚΑΛΑΜΑΣ, ΚΑΜΠΟΣ, ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ κ.λ.π.
Γι΄ αυτο
Οι παρακάτω υπογράφοντες ο νυν  Πρόεδρος Τ.Δ. ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ο νέος πρόεδρος Τ.Δ. ΚΑΓΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και οι κάτοικοι Μαζαρακιίου  δεν δεχόμαστε την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων κοτσουλιές κ.λ.π. για την παραγωγή ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ στο ΜΑΖΑΡΑΚΙ.
Γιατί πρώτα  δεν υπάρχει πρώτη ύλη.
Είναι σε πολύ μικρές αποστάσεις από 7 οικισμούς ΜΑΖΑΡΑΚΙ, ΡΙΑΧΟΒΟ, ΒΡΟΝΤΙΣΝΕΝΗ, ΚΟΥΚΛΙΟΙ, ΑΡΕΤΗ, ΧΡΥΣΟΡΑΧΗ, ΡΕΠΕΤΙΣΤΗ.
Απέχει 200 μ. από τον ΚΑΛΑΜΑ που δεν επιδέχεται ούτε γραμμάριο επιπλέον επιβάρυνσης, απέχει 15 μ. από το αρδευτικό κανάλι που επικοινωνεί με τον Καλαμά και ποτίζει τον κάμπο Μαζαρακίου και Καταρράκτη και οι κτηνοτρόφοι τα γιδοπρόβατα στο διάβα του.5 μ. από τον επαρχιακό δρομο και 500 μ. από αρχαιολογικό χώρο το Καστρί.
Όλοι οι δρόμοι από τους οποίους θα διέρχονται τα φορτηγά διέρχονται από οικισμούς και τόσες άλλες επιπτώσεις που περιλαμβάνει και η ίδια η μελέτη.
***
Ακολουθούν σε 6 σελίδες υπογραφές 60 κατοίκων και έπονται και άλλες.