Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΟΙΕΛΕ: Μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Ηπείρου που φέτος λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας έχει επιλεγεί από τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αθήνα 12/5/2017            Αριθμ. Πρωτ: 43602
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;

Τεράστιο ζήτημα πολιτικό και ηθικό εγείρεται από την απίστευτη καταγγελία δημόσιων εκπαιδευτικών που μόλις έφτασε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας και ταυτόχρονα ένα πελώριο ερωτηματικό για το τι πράττει η Πολιτεία προκειμένου να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης από τα νύχια των επιτήδειων.
Σύμφωνα με την καταγγελία των δημόσιων συναδέλφων που έχει κοινοποιηθεί και στο Υπουργείο Παιδείας, μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Ηπείρου που φέτος λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας έχει επιλεγεί από τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές ως εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την ώρα που οι μαθητές του, λόγω μη αδειοδότησης του εκπαιδευτηρίου, δεν έχουν καν δικαίωμα συμμετοχής σ’ αυτές.
Οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, διότι η προκλητική απόφαση επιλογής ενός παράνομου ιδιωτικού σχολείου ως εξεταστικού κέντρου όχι μόνο τορπιλίζει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά θέτει τεράστιο ζήτημα ισονομίας ανάμεσα στους μαθητές και πριμοδοτεί παράνομα τα ιδιωτικά σχολεία και τους μαθητές τους.
Δυστυχώς οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας όχι μόνο αδυνατούν να ελέγξουν την καλπάζουσα ανομία και ασυδοσία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά την ενισχύουν με τέτοιες ενέργειες. Η δυνατότητα των ιδιωτικών σχολείων να εκδίδουν ισότιμους τίτλους με αυτούς των δημόσιων χωρίς ουσιαστική κρατική εποπτεία γεννά  «σημαδεμένες» εξετάσεις, ακόμα και σε επίπεδο πανελλαδικών όπως αποδεικνύεται από τη σημερινή καταγγελία, καθώς και παράνομους τίτλους σπουδών. Κύρια θύματα το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και, κυρίως, εκατομμύρια μαθητές που προέρχονται από τις τάξεις των μη προνομιούχων, των εξαθλιωμένων από τις ακραίες πολιτικές της λιτότητας, οι οποίοι θα βλέπουν όσους μπορούν να πληρώνουν να καταλαμβάνουν τις θέσεις τους στην ανώτατη εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.
Από τη στιγμή που οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας δεν δείχνουν την πρόθεση να ασχοληθούν με το τεράστιο αυτό ζήτημα, η ΟΙΕΛΕ προσφεύγει σήμερα κιόλας στην Εισαγγελία Ιωαννίνων για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ   ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ