Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Κουκλιοί Πωγωνίου: Λειτουργία παιδικής βιβλιοθήκης από την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δώρο θα αποκτήσουν στις 21 Δεκεμβρίου περίπου 200 παιδιά από τους Κουκλιούς Ιωαννίνων και τις γύρω περιοχές.
Πρόκειται για  έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, με πάνω από 1000 βιβλία, εγκυκλοπαίδειες και ψηφιακό υλικό. 
Είναι η τρίτη βιβλιοθήκη που στήνεται από το Δίκτυο Δημοσιογράφων Εθελοντών “Journalists Acting”
Στους Κουκλιούς κατοικούν μόνιμα 30 παιδιά, αλλά πρόσβαση στη βιβλιοθήκη θα έχουν άλλα περίπου 180 παιδιά από τους δεκαπέντε οικισμούς που βρίσκονται γύρω από το συγκεκριμένο χωριό.
Τα εγκαίνια της τρίτης βιβλιοθήκης, που αναπτύσσεται σε δύο αίθουσες συνολικού εμβαδού 90 τ.μ. και περιλαμβάνει τμήμα προσχολικής ηλικίας και παιδιών/νέων σχολικής ηλικίας μέχρι 18 ετών, θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου.

Η τρίτη βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε όπως και οι άλλες δύο (της Κρανιάς Γρεβενών και του Λιβαδίου Ελασσόνας), με την αμέριστη στήριξη εταιρειών και φορέων χορηγών, όπως και ιδιωτών, ενώ αγκαλιάστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουκλιών, τους κατοίκους και τον Δήμο Πωγωνίου.
Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία των 10 παιδικών και νεανικών βιβλιοθηκών ανέλαβαν οι 23 εθελοντές, μέλη του Δικτύου “Δημοσιογράφοι σε Δράση” (Journalists Acting), επενδύοντας τον ελεύθερο χρόνο τους και πολύ μεράκι, ώστε να συνεισφέρουν στο μέτρο των δυνάμεών τους στην εύκολη πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στη γνώση.
Η περιοχή όπου θα γίνει η τέταρτη βιβλιοθήκη πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα.
Η στήριξη όλων, με την προσφορά βιβλίων είτε καινούργιων είτε μεταχειρισμένων σε άριστη κατάσταση, είναι πολύτιμη για τις επόμενες βιβλιοθήκες.


ΠΗΓΗ: www.epirusonline.gr