Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης πληροφορικής

Ο Δήμος Πωγωνίου προσκαλεί τους ανέργους της περιοχής να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως 25-05-2012, για την ένταξή τους στο πρόγραμμα :
«Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training vouchers), της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης πληροφορικής», που υλοποιεί το ΚΕΚ ΕΥΡΩΚΑΤΑΡΤΙΣΗ.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 100 ώρες, με υλοποίηση εντός δύο (2) μηνών. Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε άνεργο ή άνεργη είναι 500€, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις πιστοποίησης. Επιπλέον το ΚΕΚ προσφέρει δωρεάν βιβλίο και πιστοποίηση. Ο τόπος διεξαγωγής του προγράμματος, η μεταφορά των ανέργων καθώς και τα τμήματα και οι ώρες θα καθοριστούν βάσει των συνολικών αιτήσεων που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα από τον αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής άνεργοι, που το τελευταίο έτος έχουν παρακολουθήσει ή παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης , που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.
Για τους επιδοτούμενους ανέργους γίνεται αναστολή του επιδόματος ανεργίας για όσο καιρό διαρκεί η κατάρτισή τους.
Βασικό κριτήριο επιλογής και μοριοδότησης είναι οι μήνες ανεργίας και η ηλικία του υποψηφίου.
Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή της αίτησης είναι :
1. ΑΦΜ
2. ΑΜΚΑ
3. Αριθμός κάρτας ανεργίας
4. Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας
5. ΙΒΑΝ Εθνικής Τράπεζας Λογαριασμού ανέργου/ ης
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΚΕΚ από 10π.μ. έως 3μ.μ. στα τηλέφωνα 26510-51200, 6944246263 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΚ http://www.eurokatartisi.gr/  ή στο τηλέφωνο του Δήμου Πωγωνίου 26533-60115.
Για να υποβάλετε αίτηση στο πρόγραμμα θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr/