Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Γράφει ο Γιάννης Γκουβάς



Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η Πατρίδα μας και η Παράταξη της Ν.Δ. προκειμένου να σωθεί ο τόπος και η Παράταξη απαιτείται πανστρατιά συνένωσης όλων των Πολιτικών Κεντροδεξιών Δυνάμεων με πρωτοβουλία του λαοπρόβλητου και αγαπητό από όλους πρώην πρωθυπουργού κ. Κων/νο Καραμανλή.
Αγαπητοί φίλοι είναι γνωστό σ’ όλους τους Έλληνες ότι μετά την μεταπολίτευση ο αείμνηστος Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής ίδρυσε το Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο Κεντροδεξιό Κόμμα της Ν.Δ..
Σ’ αυτό το κόμμα χωρέσανε όλες οι φιλελεύθερες τάσεις της δεξιάς παράταξης.
Η παράταξη αυτή κυβέρνησε τον τόπο για πολλά χρόνια.
Έδωσε λύσεις ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Χώρας βάζοντάς την στην Ε.Ο.Κ. με αποτέλεσμα την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας.
Μετά τον εθνάρχη Καραμανλή τα ηνία της Παράταξης τα υπηρέτησαν πολλά αξιόλογα πολιτικοί όπως οι αείμνηστοι Γ. Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Μ. Έβερτ, Κ. Μητσοτάκης, ο νεότερος Κ. Καραμανλής και ο σημερινός αρχηγός της κος Α. Σαμαράς. Όλοι αυτοί πρόσφεραν πολλά και για την παράταξη και για τον τόπο.
Δυστυχώς όμως έκαναν και αρκετά σφάλματα για την Παράταξη.
Αποτέλεσμα αυτών των σφαλμάτων ήταν ν’ αποχωρήσουν από αυτήν πολλά επώνυμα στελέχη.
Άλλοι από διαφωνία με τους αρχηγούς, άλλοι από προσωπικές φιλοδοξίες, άλλοι από καπρίτσια και άλλοι από πίκρα.
Αρκετοί από αυτούς που έφυγαν ίδρυσαν μικρά φιλελεύθερα κεντροδεξιά σχήματα με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της παράταξης της Ν.Δ..
Το αποκορύφωμα της αποδυνάμωσης της παράταξης ήταν όταν στις τελευταίες εθνικές εκλογές η Ν.Δ. πήρε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της μόλις 19%.
Πιστεύω όμως ότι όλοι αυτοί που υπηρέτησαν την παράταξη και αυτοί που υποχώρησαν σχεδόν όλοι τους αναγνωρίζουν τα σφάλματά τους. Γι’ αυτό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει η Παράταξή μας αλλά και ο τόπος απαιτείται η πανστρατιά συνένωσης όλων των κεντροδεξιών φιλελεύθερων πολιτικών δυνάμεων, ώστε η παράταξη να ξαναγίνει πάλι μεγάλη όπως ήταν το 1974.
Κατά τη γνώμη μου μετά από συζητήσεις που έχω κάνει με όλες τις τάσεις της κεντροδεξιάς παράταξης την πρωτοβουλία της συνένωσης μπορεί να την κάνει ο πρώην Πρωθυπουργός κος Κων/νος Καραμανλής.
Θεωρείται απ’ όλους αποδεκτός γιατί είναι ο πιο αγαπητός και λαοπρόβλητος αυτή τη στιγμή.
Τελειώνοντας θα ανταποκριθεί στο αίτημα της βάσης της κεντροδεξιάς παράταξης για τους παρακάτω λόγους:
1. Για να γίνει η παράταξη ξανά μεγάλη όπως το 1974.
2. Γιατί αγαπάει την Παράταξη
3. Για να σωθεί ο τόπος από ακυβερνησία.
4. Να το κάνει για τον αείμνηστο ιδρυτή της Παράταξης Εθνάρχη Κων/νο Καραμανλή ο οποίος εάν σηκωνόταν από εκεί που βρίσκεται και αναπαύεται θα έτριζαν τα κόκαλά του για το κατάντημα της Παράταξης και τα χάλια της Χώρας.


Δερβίζιανα, 10/05/2012
Γιάννης Γκουβάς
Μέλος Τ.Ο. Ν.Δ. Δερβιζιάνων
Λάκκας Σουλίου
Τηλ.: 6974891321