Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Kατασκευή αποχετευτικού θέση μπόλου σε τμήμα της Τ.Κ. Καλπακίου

H παρούσα μελέτη αφορά την κατασκευή συμπληρωματικού αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων σε τμήμα της Τ.Κ. Καλπακίου ήτοι από το ύψος της εθνικής οδού στον χείμαρρο Μπόλο μέχρι το ύψος της διαμόρφωσης του πλακόστρωτου δρόμου παραπλεύρως του Δημαρχείου Δήμου Πωγωνίου.

Στο ύψος που ο χείμαρρος Μπόλος συναντά την εθνική οδό κατά του χειμερινούς μήνες και σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων παρατηρούνται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τόσο στα παράπλευρα οικόπεδα του χειμάρρου όσο και στο τμήμα της εθνικής οδού, λόγω του γεγονότος ότι το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο δεν επαρκεί για την αποφυγή των πλημμυρικών φαινομένων.
Το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο αποτελείται από έναν κιβωτοείδη αγωγό κάτω από την εθνική οδό ο οποίος συνδέεται με δύο τσιμεντοσωλήνες διαμέτρου 1,00 μέτρου για μήκος 120 μέτρων και οι οποίοι στη συνέχεια συνδέονται με νέο κιβωτοειδή αγωγό που έχει κατασκευαστεί παραπλεύρως του Δημαρχείου Πωγωνίου.
Με την παρούσα μελέτη επιδιώκεται η αποφυγή των παραπάνω φαινομένων με την παροχέτευση των όμβριων υδάτων χρησιμοποιώντας παράλληλα και το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης.
Αναλυτικότερα, προβλέπεται η κατασκευή ενός νέου τρίτου αγωγού όμβριων υδάτων από άοπλο προκατασκευασμένο πρεσσαριστό τσιμεντοσωλήνα καθαρής διαμέτρου 1,00 μέτρου συνολικού μήκους 120 μέτρων και η σύνδεσή του στην υφιστάμενο κιβωτοειδή αγωγό στην εθνική οδό και στο νέο κιβωτοείδη αγωγό στο τέλος παράλληλα με τους δύο υφιστάμενους τσιμεντοσωλήνες. Επίσης προβλέπεται η αποκατάσταση των τομών του οδοστρώματος και η επαναφορά του στην αρχική μορφή, με ασφαλτόστρωση και κατάλληλη διαμόρφωση των επικλίσεων.
Με την παρούσα μελέτη επιδιώκεται η αποφυγή των επικίνδυνων πλημμυρικών φαινομένων στον οικισμό Καλπακίου και ταυτόχρονα η μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα.
Η προϋπολογισθείσα δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό 12.600,00 Ευρώ (για εργασίες 10.243,90 και 2.356,10 ΦΠΑ 23%).


ΠΗΓΗ: http://www.1366.syzefxis.gov.gr