Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Όχι» στη συναίνεση-Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Τη θέση του ότι δεν δίνει συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου, την οποία θεωρεί λανθασμένη, ανέπτυξε κατά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.



Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε τις θέσεις του για την οικονομία, που είχε παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» και επέμεινε στην ανάγκη για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Επίσης, απέρριψε την πρόταση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για οικουμενική κυβέρνηση, με το επιπλέον επιχείρημα ότι είναι αντισυνταγματική.
Σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε στη συνάντηση ότι θα προχωρήσει στην πολιτική του με ή χωρίς συναίνεση και παράλληλα απέρριψε τις πρόωρες εκλογές, όταν ρωτήθηκε από τους αρχηγούς αν είναι στα ενδεχόμενα που εξετάζει.


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέλυσε την οικονομική κατάσταση και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έθεσε «ρητορικά ερωτήματα», όπως αν θέλουμε να παραμείνουμε στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και να παραμείνουμε στο ευρώ και τις πολιτικές που απαιτούνται.


Η λεωφόρος Συγγρού θεωρεί ότι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ήταν μία επικοινωνιακή κίνηση του πρωθυπουργού, προκειμένου να δραματοποιήσει την κατάσταση, για να δικαιολογήσει τα νέα, πιο σκληρά μέτρα, προβάλλοντας παράλληλα προς τα έξω ότι εξάντλησε τα περιθώρια για συναίνεση των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Σαμαράς πάντως προσήλθε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών αποφασισμένος να μην υποκύψει στις πιέσεις που ασκούνται τις τελευταίες ημέρες για συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου.
«Όχι εκβιασμούς στη ΝΔ διεμήνυσε χθες ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «κάνουν λάθος εκείνοι που ασκούν πιέσεις και εκείνοι που υποκύπτουν σε πιέσεις». Η λεωφόρος Συγγρού εκφράζει την απορία της για τη μεθόδευση που ακολούθησε η κυβέρνηση και στην οποία ενέπλεξε και την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr