Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε μετά από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτι σε χωριό της Θεσπρωτίας


Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Κατασχέθηκαν -3- πολεμικά τυφέκια «Kalashnikov», πολεμικό τυφέκιο «Mauser», ξιφολόγχες, γεμιστήρες και πλήθος πολεμικών φυσιγγίων

 Η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας οδήγησαν στη σύλληψη άντρα, ο οποίος κατείχε βαρύ οπλισμό.
Πρόκειται για ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα (05-05-2020) νωρίς το πρωί, σε χωριό του Νομού Θεσπρωτίας, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τρία πολεμικά τυφέκια «Kalashnikov», με ενσωματωμένες ξιφολόγχες,
πολεμικό τυφέκιο «Mauser»,
τρεις ξιφολόγχες,
-1.324- φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου «Kalashnikov»,
επτά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
πέντε γεμιστήρες, για πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov»,
δεκαέξι ταχυγεμιστήρες,
μία φυσιγγιοθήκη.
Τα ανωτέρω πολεμικά τυφέκια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.