Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Vovousa Festival: Από 28 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου 2017

Η May Roosevelt εγκαινιάζει το Φεστιβάλ Βωβούσας το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 

Γαντζωμένη στα 1.000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, η Βωβούσα πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει. Το θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι (1748) που ενώνει τους δύο μαχαλάδες, αποτελεί ύψιστη πράξη πολιτισμού και συμβολίζει τον παντοτινό αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση μέσα από την αλληλεγγύη και την επικοινωνία.
Πέρα από εκθέσεις και προβολές, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, ομιλίες, και πολλά άλλα. Καλοκαιρινά φεστιβάλ γίνονται παντού στην Ελλάδα, ορεινό όμως μόνο ένα. Μήπως ήρθε ο καιρός να πάρετε κι εσείς τα ελληνικά βουνά προσωπικά;
28 Ιουλίου - 5 Αυγούστου 2017. Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο και την αειφόρο ανάπτυξη, χωρίς να λείπουν οι εκθέσεις φωτογραφίας, ο κινηματογράφος, η μουσική και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια. Η Βωβούσα δεν είναι μόνο πολιτισμός, αλλά και ένας εναλλακτικός προορισμός, για εκείνους που επιλέγουν τα βουνά και τα ποτάμια μακριά από τις πολύβουες αυγουστιάτικες παραλίες.
Η Βωβούσα μαζί με το Περιβόλι έχουν μπει για τα καλά στο «φεστιβαλικό» κλίμα και μόλις ολοκληρωθεί το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής που ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη με χορούς και παραδοσιακά όργανα και διαρκεί μέχρι και την Παρασκευή, την σκυτάλη παίρνει το Φεστιβάλ Βωβούσας!
Οι προετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, οι εθελοντές και οι εισηγητές των εργαστηρίων διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες, σκηνή, μαγιό (για το ποτάμι) και αντιανεμικό (για το βράδυ) έχουν ήδη μπει στις αποσκευές ενώ στα αφτιά μας οι ήχοι της φύσης ξαναζωντανεύουν.
Και πώς να μην ανυπομονούμε για τα εγκαίνια του Φεστιβάλ; Το Σάββατο 29 Ιουλίου, πριν καλά καλά σιωπήσουν τα παραδοσιακά όργανα του πανηγυριού, η καταπληκτική θερεμινίστρια May Roosevelt έρχεται από την Θεσσαλονίκη και δίνει στην βραδιά μία ατμοσφαιρική, σχεδόν μυστικιστική διάθεση. Μουσική που ξεχωρίζει και «δένει» αρμονικά με το projection mapping του Κωστή Εμμανουηλίδη ο οποίος με τη σειρά του υποτάσσει την τεχνολογία για να «ζωντανέψει» τα κτήρια της Βωβούσας μπροστά στα μάτια των φεστιβαλιστών.
Ένα  αφιέρωμα για τα Μανάκια, τα δύο αδέλφια που σημάδεψαν τον βαλκανικό –κι όχι μόνο- κινηματογράφο, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, ομιλίες, συζητήσεις, προβολές, εξορμήσεις στο βουνό, μουσική, φαγητό, κάμπινγκ και καλή διάθεση είναι μονάχα μερικά από όσα χαρακτηρίζουν το Φεστιβάλ Βωβούσας.
Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε  εδώ.
Αν έχετε δικό σας όχημα και αναζητείτε συνταξιδιώτες ή αν ψάχνετε το φεστιβαλικό αυτοκίνητο που θα σας φέρει στη Βωβούσα εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στο www.Carpooling.gr