Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Έρχονται κατακαλόκαιρο 2 εκατ. ειδοποιητήρια για ΙΧ και μοτοσικλέτες που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του καλοκαιριού αναμένεται να αποσταλούν πάνω από 2 εκατ. ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών οι οποίοι δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.
Ειδικότερα σύμφωνα με τις μέχρις σήμερα διασταυρώσεις εκτιμάται ότι πάνω από 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες δικύκλων δεν τα έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο και βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 150 ευρώ.
Επίσης αναζητείται λύση και στο πρόβλημα των πολύ παλιών οχημάτων με έμφαση σε εκείνα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά πριν το 1995 καθώς όλες οι μεταβολές γίνονταν χειρόγραφα τότε και δεν υπάρχουν online στοιχεία.
Συνολικά το κράτος επιδιώκει να εισπράξει 250 εκατ. ευρώ εν μέσω καλοκαιριού μόνο από τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων και χωρίς ΚΤΕΟ οχημάτων.
Ιδιαίτερα τσουχτερά είναι τα πρόστιμα για μη έλεγχο ΚΤΕΟ και ορίζονται σε 150 ευρώ μέσω Taxisnet.
Σε περίπτωση που πέσει κάποιος στην «τσιμπίδα» της Τροχαίας το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ το οποίο μπορεί να περιοριστεί σε μόλις 50 ευρώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.


Το πρόστιμο της Τροχαίας σε περίπτωση ανέλεγκτων Φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, Ταξί, Ασθενοφόρων, Λεωφορείων από ΚΤΕΟ έχει οριστεί στα 400 ευρώ, το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο 1/2 (200 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.