Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Άρτας

Yπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, συνεδρίασε σήμερα 4 Μαΐου 2016 το Συντονιστικό Όργανο  Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.), στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός και τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Αντιπύραρχος κ. Κων/νος Σκούπρας, Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Α. Μικρούλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δ. Βαρέλης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρταίων κ. Γ. Καραγεώργος, ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας Αντισυνταγματάρχης κ. Γ. Αθανασίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας Αστυνόμος Α’ κ. Η. Σκανδάλης, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Άρτας κ. Γοργόλης, ο κ. Φώτιος Χαραλάμπης, Δ/ντής του ΔΕΔΗΕ Άρτας, εκπρόσωποι εθελοντών και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στη συζήτηση, έγινε ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τις ενέργειες που έχουν γίνει και αυτές που δρομολογούνται προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και η αντιμετώπισή τους αν χρειαστεί.


Ο κ. Σκούπρας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επεσήμανε στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Ο κ. Γοργόλης, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στις οποίες προέβη η υπηρεσία του για τον καθαρισμό δασικών δρόμων και επέστησε την ιδιαίτερη προσοχή στους μελισσοκόμους.
Ο κ. Χαραλάμπης, ανέφερε ότι η υπηρεσία θα προβεί σε κλαδέματα της βλάστησης κοντά σε περιοχές όπου υπάρχουν σύνδεσμοι στο δίκτυο μεταφοράς ρεύματος.
Ο κ. Καραγεώργος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Δήμου Αρταίων και στις ενέργειες που έχει προβεί για τον καθαρισμό οικοπέδων μέσα στην πόλη της Άρτας.
Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα μέσα που διαθέτουν καθώς επίσης και την ετοιμότητά τους.
Κλείνοντας τη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς τόνισε το γεγονός ότι παρότι στην περιοχή μας δεν έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλες δασικές πυρκαγιές, εν τούτοις απαιτείται ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των φορέων προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφικές φωτιές στον ορεινό όγκο, στο περιαστικό δάσος της Άρτας και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr