Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται σε (22) περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας

Ο κατηγορούμενος εισερχόταν στις οικίες, με τη μέθοδο της αναρρίχησης

Τέλος στην εγκληματική δράση αλλοδαπού, ο οποίος αναρριχόμενος σε μπαλκόνια διαμερισμάτων, διέπραξε πλήθος κλοπών σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, έθεσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, έπειτα από αξιοποίηση πειστηρίων και ανάλυση του modus operandi.
Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη την 13-01-2015, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και την κατάλληλη αξιοποίηση εργαστηριακών στοιχείων, ο 39χρονος τα τελευταία δύο χρόνια, ενεργώντας μόνος του, διέπραξε τουλάχιστον είκοσι δύο (22) κλοπές και απόπειρες κλοπών σε κατοικίες και διαμερίσματα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, στη Νέα Σελεύκεια, στο Γραικοχώρι και το Λαδοχώρι Θεσπρωτίας.
Η μεθοδολογία του ήταν συγκεκριμένη και ειδικότερα επέλεγε για στόχους κατοικίες με ανασφάλιστα παράθυρα και πόρτες και εισέρχονταν στα διαμερίσματα, πολλές φορές με τη μέθοδο της αναρρίχησης, κυρίως βραδινές ώρες, την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν. Αφού εισέρχονταν στο εσωτερικό των οικιών, αφαιρούσε κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος αλλοδαπός ο οποίος εισήλθε και διέμενε παράνομα στη χώρα, είναι καταχωρημένος ως ανεπιθύμητος από τις βελγικές αρχές στο Σύστημα Schengen για παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.