Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψηφίο Δημάρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο

Κωνσταντίνος ΚαψάληςΥποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου
ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου

Συνδημότες  και συνδημότισσες,
   Πριν από τρία χρόνια και λίγους μήνες επωμιστήκαμε το πιο δύσκολο έργο στα χρόνια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επωμιστήκαμε το δυσβάστακτο βάρος της αντιμετώπισης του πιο απαισιόδοξου σεναρίου για το μέλλον της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρά την τεράστια   μείωση των επιχορηγήσεων σχεδόν στο 70%, έπρεπε τάχιστα όλοι να προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα.
Δρομολογήσαμε χωρίς καθυστέρηση  την ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ του Δήμου, βοηθώντας ισότιμα το κάθε Τοπικό Διαμέρισμα βάση των αναγκών του. Αντιμετωπίσαμε με τον ίδιο γνώμονα όλους τους πολίτες. Τολμούμε να πούμε ότι καταφέραμε να λύσουμε  τα  προβλήματα που είχαν προκύψει από τους πρώην ΟΤΑ και να καταρτίζουμε προϋπολογισμούς που να δίνουν λύση στα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητας του νέου μεγάλου Δήμου.

Σήμερα ο Δήμος μετά από σκληρή δουλεία παρά τα προβλήματα κατάφερε να «νοικοκυρευτεί», να είναι βιώσιμος και να έχει κοινό πρόσωπο προς τα προβλήματα όσο και προς τις προκλήσεις ανάπτυξης.
Αξιοποιήσαμε τα έσοδα και τις χρηματοδοτήσεις  στο έπακρο και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εκτελούμε και δημοπρατούμε  έργα  12.000.000 ευρώ μέσω των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
   Σίτιση σε όσους έχουν ανάγκη, Δημοτικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πωγωνίου, δωρεάν εκπαίδευση νέων Αγροτών και ενηλίκων, Παιδική Μέριμνα συνεργαζόμενοι με την Κιβωτό του Κόσμου, έργα ύδρευσης- ανάπλασης-  αποχέτευσης- γηπέδων και κτιρίων στο ΕΣΠΑ, έργα πολιτισμού στο ΙΝΤΕΡΡΕΓΚ, κοντά στα έργα ενέργειας σε όλους του τομείς, συνεργασίες με Πανεπιστήμια και φορείς, αξιοποίηση προγραμμάτων ανεργίας.
Και κυρίως στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς  για το νέο πρόγραμμα ανεργίας και φτώχειας  με στόχο να  βελτιώσουμε την ζωή των ανέργων μας μέσα από θεσμοθετημένες δομές και διαδικασίες και όχι με υποσχέσεις που ποτέ δεν δώσαμε.
Ως Δήμος διερευνούμε  όλες τις σύγχρονες προκλήσεις και προγράμματα και έτσι θα συνεχίσουμε.
    Αγαπητοί δημότες και δημότισσες του Δήμου Πωγωνίου, του Δήμου που μαζί στήσαμε, γνωρίζετε ότι δουλέψαμε σκληρά την πιο δύσκολη περίοδο και δικαιούμαστε την ολοκλήρωση της προσπάθειας.
Για τον λόγο  αυτό διεκδικώντας  τον ρόλο αυτών που ενώνουν και όχι αυτών που χωρίζουν, φτιάχνοντας ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που όπως και της σημερινής θητείας μας πρώτοι δείξαμε ότι τα κόμματα δεν χωρούν, σας καλούμε για συστράτευση  με ενότητα μακριά από διχαστικές ενέργειες,  ώστε να υλοποιήσουμε το όραμά μας.
Με συνέπεια και αποφασιστικότητα την επόμενη μέρα ΕΝΩΜΕΝΟΙ,  όπως ταιριάζει στον καιρό της κρίσης, θα αναδείξουμε την ενιαία πια ταυτότητα του Δήμου και σύμφωνα με ότι έχουμε δρομολογήσει θα έχουμε την τιμή να σας παραδώσουμε ένα ολοκληρωμένο έργο αντάξιο της εμπιστοσύνη σας.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Καψάλης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου


(Αναδημοσίευση 17/04/14)