Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μέλη κυκλώματος εισαγωγής και μεταφοράς, μέσω θαλάσσης, μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια

Κατασχέθηκαν πάνω από 374 κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ύστερα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν τη σύλληψη μελών κυκλώματος, που σχεδίασε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία σε παραλία της Σαγιάδας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών, μέσω θαλάσσης, στην ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα, χθες (21-11-2013) το βράδυ, σε παραλία της Λωρίδας Σαγιάδας Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44, 37 και 35 ετών, τη στιγμή που φόρτωναν σε φουσκωτό σκάφος, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες είχαν μεταφέρει τα ναρκωτικά στην παραλία και επιχείρησαν να τα τοποθετήσουν στο σκάφος, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω θαλάσσης.
Στο χώρο φόρτωσης των ναρκωτικών ουσιών και σε κοντινό σημείο απόκρυψης (καβάντζα), εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από τους αστυνομικούς συνολικά δέκα (10) σάκοι, που περιείχαν (374) κιλά και (304) γραμμάρια κάνναβης.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επιπρόσθετα ότι σε βάρος του 35χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία ενώ ο ίδιος δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν, εκτός από τα ναρκωτικά, ένα φουσκωτό σκάφος με εξωλέμβια μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.