Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών, που στόχευε ιδιαίτερα σε κλοπές από αποθήκες και θερμοκήπια στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ως μέλη της σπείρας, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν θερμοκήπιο στο οποίο διέμεναν και παρακείμενη αποθήκη σαν χώρο απόκρυψης των κλοπιμαίων

Επιπλέον συνελήφθη και ένας 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος παρείχε προσωρινό κατάλυμα στους δύο δράστες και τους απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας εξαρθρώθηκε σπείρα, η οποία επιδίδονταν στη διάπραξη κλοπών από αποθήκες και θερμοκήπια στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, με λεία κυρίως γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.
Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν, χθες (19-08-2013) το απόγευμα στον οικισμό «Νεράκια» Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στον οικισμό «Νεράκια» Πρέβεζας, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε θερμοκήπιο – προσωρινό κατάλυμα, όπου διέμεναν οι δύο αλλοδαποί, καθώς και σε παρακείμενη αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, κατά το χρονικό διάστημα από 25-12-2013 έως 16-08-2013, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:
Στον οικισμό ¨Ταράνα¨ Πρέβεζας, αφαίρεσαν από θερμοκήπιο μία ηλεκτροκόλληση και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας (700) ευρώ.
Επίσης στον ίδιο οικισμό, αφού διέρρηξαν παράθυρο αποθήκης αφαίρεσαν ένα χαρτοκοπτικό μηχάνημα, ένα αλυσοπρίονο, δύο τσεκούρια και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας (400) ευρώ.
Σημειώνεται επίσης, ότι συνελήφθη και ένας 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε παραχωρήσει το ανωτέρω κατάλυμα στους δύο δράστες και τους απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προκειμένου να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη
περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών συμμετείχαν καθώς και η τυχόν συμμετοχή άλλων ατόμων στη σπείρα.