Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Οικολογική καταστροφή στη Λύβενα και Βελιάχοβο στην Βόρειο Ήπειρο


Βελιάχοβο
 Μάχη σώμα με σώμα δίνουν αυτή τη στιγμή 27 Απριλίου 2012, οι ηλικιωμένοι Ληβινιότες, με την αστυνομία και τους ανθρώπους της εταιρείας «DΙΝΑΜΙΚΑ SH.P.K.» στην περιοχή Μολήτσα για ένα παράνομο λατομείο που θέλουν να στήσουν μαζί με τον πρόεδρο της επαρχίας Μεσοποτάμου, μεταξύ τον χωριών Λύβενα και Βελιάχοβο Β. ΗΠΕΙΡΟΥ.
Το βράδυ στο πλευρό τους θα είναι νέες και νέοι Λυβινιότοι και Βελιαχοβίτοι που ξεκίνησαν από την Αθήνα.

Λύβενα

Γι αυτό, κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους της επαρχίας Μεσοποτάμου και σε όλους τους συλλόγους και φορείς που ενδιαφέρονται για την Β. ΗΠΕΙΡΟ, να ενώσουμε της δυνάμεις μας εναντίον των μεγάλων καρχαριών και προδοτών, εναντίον στο καταστροφικό σχέδιο που έχει ο πρόεδρος της επαρχίας μαζί με την εταιρία «DΙΝΑΜΙΚΑ SH.P.K.» των Παπαγιάνηδων για τη δημιουργία λατομείου σε απόσταση 100 μ. από τα σπίτια Λύβενας και 150 μ. από τα σπίτια του Βελιαχόβου της επαρχίας Μεσοποτάμου. (Στο σημείο αυτό κτυπάει προειδοποιητικά το κουδούνι λήξεως για τα δύο αυτά χωριά, Λύβενα και Βελιάχοβο ) Μαζί με αυτά τα χωριά θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις και τα υπόλοιπα χωριά όπως η Κρανιά και το Μεσοπόταμο από την σκόνη, από τα εκκριτικά που θα χρησιμοποιούν για βγάλσιμο πέτρας.
Το βουνό θα ξεραθεί και δεν θα υπάρχει ούτε δέντρο για να σταματήσει την ροή των υδάτων και του νερού που θα δημιουργούν οι βροχές κατά τους Χειμερινούς μήνες.