Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα στην λεωφόρο Κενάν Μεσσαρέ προκειμένου να γίνει ασφαλής για τα παιδιά μας

Ιωάννινα
3 Νοεμβρίου 2011
Προς τον κ. Δήμαρχο Ιωαννίνων και τον κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου

Αγαπητοί συμπατριώτες, με την παρούσα επιστολή σας παρακαλούμε να πάρετε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα στην λεωφόρο Κενάν Μεσσαρέ προκειμένου να γίνει ασφαλής για τα 173 παιδιά μας, μαθητές του 7ου Γυμνασίου, αλλά και τα παιδιά των πολλών σχολείων της περιοχής πάνω και κάτω από αυτόν τον δρόμο. Είναι εκατοντάδες οι μαθητές που καθημερινά τον διασχίζουν υποχρεωτικά με τεράστιο κίνδυνο λόγω των πολύ υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν όλα σχεδόν τα οχήματα και της εμφανέστατης έλλειψης ασφαλών διαβάσεων. Μέλη του Συλλόγου από το κάτω μέρος της Κιάφας μας καταγγέλλουν πως έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα αφού κάθε μέρα αναγκάζονται να υπερπηδούν τις ατσαλόμπαρες και τα παιδιά τους ντροπιάζονται και ταλαιπωρούνται ψυχικά. Το θεωρούν κάτι σαν «καψώνι».
Και δεν είναι μόνο η μετακίνηση από και προς το Σχολείο τους. Δεν τολμάμε να τα αφήσουμε να κυκλοφορήσουν με τις παρέες τους της άλλης πλευράς του δρόμου τις ελεύθερες ώρες από τον φόβο της Κενάν Μεσσαρέ και αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Σας παρακαλούμε κάντε κάτι άμεσα ώστε και τα δικά μας παιδιά να ζουν σε ασφαλές και πολιτισμένο περιβάλλον όπως όλα τα παιδιά της πόλης μας.