Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ευτυχώς υπάρχουν και «υγιείς» «Καποδιστριακοί» Δήμοι


Μετά την ψυχρολουσία από τα οικονομικά αποτελέσματα του «Καποδιστριακού» Δήμου Άνω Καλαμά, έρχονται στο φως και ευχάριστες εκπλήξεις όσο προχωρά η οικονομική απογραφή.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο «τρύπες» αλλά και υγιή ταμεία.
1.Υγιές ταμείο είναι σίγουρα αυτό του πρώην «Καποδιστριακού» Δήμου Καλπακίου. Ο κ. Καψάλης γνωρίζει από πρώτο «χέρι» πως παραδίδει στον εαυτό του ταμειακό υπόλοιπο 150.000 ευρώ!
2.Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον πρώην «Καποδιστριακό» Δήμο Άνω Πωγωνίου, όπου υπάρχει η μια και μοναδική εκκρεμότητα του δανείου που έλαβε η προτελευταία Δημοτική Αρχή για την ολοκλήρωση και να θέσει σε λειτουργία των δημοτικών σφαγείων.

3.Τα πολύ ευχάριστα για τον νέο Δήμαρχο Πωγωνίου έρχονται από τον «Καποδιστριακό» Δήμο Δελβινακίου.
Με την Παράδοση – παραλαβή στο Δελβινάκι, ο κ. Κώστας Καψάλης παρέλαβε «ζεστό» χρήμα 252.000 ευρώ!!! από τον τελευταίο Δήμαρχο Δελβινακίου κ. Θανάση Μποζιάρη. Από τα χρήματα αυτά ελάχιστα ενδέχεται να πάνε σε υποχρεώσεις που πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον, ενώ στο ταμειακό πλεόνασμα πρέπει να προστεθεί η τρίτη δόση της ΣΑΤΑ για το 2010 – δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα, αλλά υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 130.000 ευρώ – και μια επιστροφή της ΔΕΗ ύψους 10.000 ευρώ. Στο σύνολο δηλαδή, ο κ. Καψάλης βρίσκει στο ταμείο του καταργηθέντος ακριτικού Δήμου περί τα 400.000 ευρώ.
Οφειλές προς τρίτους δεν υπάρχουν, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τα τέλη της νέας χρονιάς, για τα αυτοκίνητα του Δήμου, έχουν πληρωθεί.
Μια τελευταία αλληλοενημέρωση έγινε το περασμένο Σάββατο, στο Δημαρχείο του Δελβινακίου, μεταξύ του κ. Θανάση Μποζιάρη και του κ. Κώστα Καψάλη, κατά τη διάρκεια κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Ο κ. Καψάλης αναγνώρισε πως ο πρώην Δήμος Δελβινακίου είναι ένας από τους πιο άρτια οργανωμένους «Καποδιστριακούς» ΟΤΑ της χώρας.
Υπάρχουν τέλος και 5 με 6 μελέτες για ώριμα έργα που καλείται να χρηματοδοτήσει και να δρομολογήσει η νέα Δημοτική Αρχή.
Από τις σημαντικότερες είναι η αναπαλαίωση της οικίας Γκιώχα στο Δελβινάκι, η οποία προορίζεται για κέντρο πολυδραστηριότητας και τα δύο γήπεδα 5Χ5 σε Δελβινάκι και Κτίσματα.
Η νέα δημοτική αρχή έχει να αξιοποιήσει το Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων και το νερόμυλο του Ρογοζίου, μέσω δημοπρασίας σε ιδιώτες.