Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Λογοδοτούμε στην κοινωνία»


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δεν προσπάθησε να εξωραΐσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας,. αλλά εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται θα αλλάξουν ριζικά την πραγματικότητα που βιώνει ο πολίτης, ο εργαζόμενος και ο επιχειρηματίας, επαναφέροντας τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ.
Το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν σαφής: «Το 2011 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά», είπε, καθώς «βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή». Συνέδεσε ωστόσο την τελική επιτυχία όχι μόνο με την δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και με την ίδια την πορεία της ΕΕ και της Ευρωζώνης, καθώς από την ανάκαμψή της εξαρτάται και η στήριξη στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση υλοποιεί την πλήρη αναδιάρθρωση των δημοσίων επιχειρήσεων, θα ανοίξουν τα «κλειστά» επαγγέλματα», θα γίνει σειρά άλλων τομών, σημείωσε ο υπουργός, που έκανε λόγο για «χρονιά αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας» καθώς «θα έχουμε μια οικονομία με σταθερούς κανόνες».
«Αποδεικνύουμε καθημερινά, πως όλες οι θυσίες που ζητήσαμε, δεν τις σπαταλάμε σε προσωπικές στρατηγικές, αλλά σε μια φωνή πιο δυνατή για τη χώρα και τον πρωθυπουργό της, για μια αξιοπιστία και κύρος που η Ελλάδα νόμιζε πως είχε κατακτήσει, αλλά που έχασε τα τελευταία 5-6 χρόνια» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.