Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ

(Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ)
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ

Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα εργασιακά προωθεί η κυβέρνηση στο οποίο προβλέπεται: Μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των ωρών εργασίας, με τη χρήση «ευέλικτων» ωραρίων για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων χωρίς πρόσθετη αμοιβή για τον εργαζόμενο καθώς και στους μισθούς, με καταβολή χαμηλότερων μισθών με επιχειρησιακές συμβάσεις. Επιπλέον, η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό παράθυρο για μείωση εισφορών.
Η υπουργός Εργασίας κ. Λ. Κατσέλη μιλώντας σε συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) δήλωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες (και πάντως μετά την καθοριστική συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα με την τρόικα) θα προωθήσει στη Βουλή ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αφορά:
1) Τις συλλογικές συμβάσεις, 2) Την παραχώρηση στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους μεγαλύτερης ευελιξίας στη διαχείριση των ωρών εργασίας. 3) Την αλλαγή του καθεστώτος της Διαιτησίας για την επίλυση των διαφορών. 4) Την ηλεκτρονική διασύνδεση ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ, ΙΚΑ για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες. 5)Τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας (δηλαδή των εισφορών).