Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία το 7ο Φολκλορικό Φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου» που διοργάνωσε ο Χ.Ο.Ι.

 


Σταυροδρόμι πολιτισμών αποτέλεσε για μία ακόμη χρονιά η πόλη των Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια του 7ου Φολκλορικού Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων.

Για τέσσερις ημέρες, από τις 28 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου, κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες γωνιές του κόσμου και την Ελλάδα πρόσφεραν μοναδικό θέαμα γεμάτο μουσική, χορό και παραδοσιακές ενδυμασίες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό της παράστασης.

Το Φολκλορικού Φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου» που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ο Χ.Ο.Ι. έχει καταστεί πλέον θεσμός, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών ενώ εξίσου αυξημένη είναι η διάθεση των ξένων συγκροτημάτων να αποτελέσουν μέρος αυτής της κορυφαίας πολιτιστικής διοργάνωσης.



Το εντυπωσιακό θέαμα που παρουσίασαν τα 11 συνολικά χορευτικά συγκροτήματα ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους που «ταξίδεψαν» μέσα από τους χορούς, τις μελωδίες και τις ιδιαίτερες ενδυμασίες των χορευτών στην πολιτιστική κληρονομιά των περιοχών που εκπροσωπήθηκαν επάξια από τους συλλόγους.

Στο 7ο Φολκλορικό Φεστιβάλ συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τη Σλοβακία, την Χιλή, την Χαβάη, την Κολομβία, τη Σερβία καθώς και η Ανώτερη Επαγγελματική κι Ερασιτεχνική Σχολή Χορού «Αριστέα Λίτου, ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου Τρικάλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Η Λούτσα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελονάδων Κέρκυρας, η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά ενώ δε θα μπορούσε να λείπει ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων που χόρεψε χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας και τη Μικρά Ασία.

Ο Χ.Ο.Ι. ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους χορευτές και τους μουσικούς για το μοναδικό θέαμα, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, την Τροχαία Ιωαννίνων, τους «Σαμαρείτες» του Ερυθρού Σταυρού και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί με επιτυχία το Φεστιβάλ. Παράλληλα ευχαριστεί το κοινό που τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση, στηρίζοντας τον όραμα του Χ.Ο.Ι. να αποτελούν τα Γιάννενα σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά πράγματα του παγκόσμιου κινήματος που αφορά την παράδοση, τη μουσική και τον χορό και ανανεώνει το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι για ένα ακόμη συναρπαστικό μουσικό ταξίδι!

Τέλος, ο Χ.Ο.Ι. ευχαριστεί πολύ όλους τους χορηγούς για την πολύτιμη στήριξή τους και συγκεκριμένα:

Μέγας Χορηγός: Ζαχαροπλαστεία Καλατζόγλου Χρυσός Χορηγός: IFS Ipirotiki Facility Services S.A.

Ασημένιοι Χορηγοί: Οικία Μεσιτικές Υπηρεσίες, Τράπεζα Ηπείρου, Γιάννης Καπέρδας – Overfuels, Αραμπατζής ΙΚΕ – Protergia

Χάλκινοι Χορηγοί: Χρήστος Τσαπραλης – Ψυκτικές/Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις, Ορθοπεδικά Ηπείρου, Αφοί Δάμου ΟΕ – D-constructions, Allifance – Ασφαλιστικές Υπηρεσίες

Χορηγοί: Σπιτολιχουδιές, Τεχνικό Γραφείο Αφροδίτη Γούδα – Απόστολος Πάιλας, Παραδοσιακό Τυροκομείο Μπούμπα (κορίτσια Δημ. Μπούμπα), Cava 800, Νερά «Κωστηλάτα» - Χρήστος Γκούρας, Κρέατα Σιούτας, Επιγραφές 5-5-5, Κασσάρος – Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες, Nicopolis Club, Παιχνίδια Αφοί Λαμπρίδη, Café Bar Μοντάζ, Άνθη - Φυτά Αφοί Νούσια.

Χορηγός Επικοινωνίας: Epirus TV1