Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ο Σπύρος Ριζόπουλος

 


Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο Βαγγέλης Τσίμαρη, τον γ.γ. Βασίλη Παππά, τον Ταμία Γιάννη Γκαρτζονίκα και το μέλος του Δ.Σ. Χριστόφορο Νικα.

Ο κύριος Ριζόπουλος εξέφρασε την πρόθεση του να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το σώμα που έχει ιεραρχία και δομή με στόχο την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων όπως είναι οι φυσικές καταστροφές.

Γι αυτό άλλωστε είναι ειλημμένη απόφαση, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια να αναλάβει στρατιωτικός.

Για τον ίδιο  λόγο άλλωστε  προτείνει τη διατήρηση του αιτήματος για το επίδομα παραμεθορίου, ωστόσο με προσαρμογή πάνω στις νέες συνθήκες όπως είναι οι ανάγκες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.

Μάλιστα λόγω των αυξημένων αναγκών εκτιμά  πως θα έπρεπε να  υπάρξει αύξηση στο ποσό λόγω αυξημένων αναγκών.

Επιπροσθέτως, σε συνέχεια της συζήτησης που είχε με τον Ταξίαρχο Γιώργο Παππά, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου επανέλαβε την επιθυμία του και την επιδίωξη η 8η Ταξιαρχία να αναβαθμιστεί σε Μεραρχία, καθώς αυτό είναι προς όφελος της Ηπείρου.

Η αναβάθμιση θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση των μονάδων του στρατού.

 Στις προθέσεις του βρίσκεται και η αναβάθμιση της Λέσχης Αξιωματικών με

στόχο την δυνατότητα σίτισης περισσότερων ατόμων και από την Περιφέρεια.

Ωστόσο αυτό όπως είπε θα εξεταστεί για να διαπιστωθούν αν υπάρχουν αυτές συγκεκριμένες δυνατότητες.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης Στρατιωτικών, εξέλαβαν θετικά τις προτάσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη ενώ έθεσαν και δικά τους ζητήματα, όπως η αναβάθμιση των μηχανημάτων και οχημάτων  του στρατού.

Όπως ανέφεραν,  στην Ήπειρο τα οχήματα και τα μηχανήματα είναι κατώτερα σε σχέση με αυτά που επιχειρούν  στην υπόλοιπη Ελλάδα,  καθώς εδώ δεν εφαρμόστηκε ποτέ η σύμβαση που προέβλεπε πως μέσω ΕΣΠΑ, οι  Περιφέρειες μπορούσαν να αποκτήσουν καινούργια οχήματα και μηχανήματα και να τα παραχωρήσουν στο στρατό.

Επιπλέον υπογράμμισαν τη χαμηλή μοριοδότηση όσων υπηρετούν στην Ήπειρο, σε αντίθεση με άλλες γειτονικές περιοχές που είναι επίσης παραμεθόριες όπως η Καστοριά.

Ενώ υπογράμμισαν πως στην Αττική η μοριοδότηση είναι υψηλότερη σε σχέση με την Ήπειρο, γεγονός που δεν έχει ιδιαίτερη λογική.

Παράλληλα ανέφεραν την πρόθεση να αξιοποιηθούν τα ακίνητα του στρατού σε όλη την Ήπειρο καθώς πολλά από αυτά παραμένουν κλειστά.

Τον κύριο Ριζόπουλο συνόδευαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Ιωαννίνων Παντελής Παπατόλης, Δημήτρης Παππάς και ο συνεργάτης του Ηλίας Πεντάζος.