Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα voucher των 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς


Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ανοίγει
τις αμέσως επόμενες μέρες η πλατφόρμα για τα voucher των 200 ευρώ.

«Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία από όσο ξέρω, στην εκπαίδευση. Οριζοντίως σε όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως εισοδημάτων ενίσχυση για τεχνολογικό εξοπλισμό».

Αυτές τις ημέρες οι  συναρμόδιοι  υπουργοί Παιδείας   Οικονομικών, Εργασίας   και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπογράφουν  την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ορίζει τις  προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τους  δικαιούχους, τη διαδικασία, τους όρους, και την χρονική περίοδο χορήγησης του voucher των  200 ευρώ.

Στη συνέχεια  θα ακολουθήσει η  έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.

Το υπουργείο Παιδείας, παρά το γεγονός ότι το σχετικό πρόγραμμα αναφέρεται ότι δικαιούχοι  είναι οι εκπαιδευτικοί , μόνιμοι και αναπληρωτές, που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, εξετάζει:

Να δοθεί η δυνατότητα σε όσα  στελέχη εκπαίδευσης που σήμερα δεν έχουν εκπαιδευτικό έργο καθώς και στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που από το Σεπτέμβριο θα επιστρέψουν στις τάξεις  να κάνουν σχετική αίτηση.

Όσον αφορά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, το υπουργείο Οικονομικών το οποίο χειρίζεται το πρόγραμμα, απέκλεισε την χορήγηση της συγκεκριμένης παροχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos  η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα δίνει τη δυνατότητα σε  ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών   να διαθέσουν  τα δύο κουπόνια των 200 ευρώ   το σύνολο του ποσού  των 400 ευρώ δηλαδή,   για την αγορά μιας συσκευής.

Δικαιούχοι:

160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές).

Στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» εντάσσονται και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου-Αυγούστου 2021.

Τι είδους εξοπλισμό θα μπορούν να προμηθευτούν οι εκπαιδευτικοί με το voucher;

Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop από τον προμηθευτή της επιλογής τους.