Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας, τo Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 μ.μ.

 


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ

Στη Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας!

Άνω Δερόπολη, Άνω Πωγώνι, "LOT KURBETI" (Aλβανία), "Πολυφωνικό της Ηπείρνου", "Χαονία", "Βουθρωτό", "Δελβινιώτικα", "Iσοκράτισσες", Κοσοβίτσα, Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών "Χάονες", "Πεντάτονο", "Πολύφωνο", Πολυφωνικό Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Εργαστήρι Πολυφωνίας ΠΣΕ, "Ιώ" (Βώλακας, Κάτω Ιταλία) - 16 πολυφωνικοί όμιλοι και σχήματα! Από όλες τις γενιές, με τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας αλλά και από Αλβανία, Κάτω Ιταλία, Βώλακα! 

Και μαζί, η εξαιρετική κομπανία του ΤΑΣΟΥ ΜΑΓΚΛΑΡΑ, από την καρδιά της Δερόπολης!

Μια γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Με φροντίδα όλων για τα μέτρα αλληλοπροστασίας!

Για να γιορτάσουμε όχι μόνο ένα τόσο μεγάλο αντάμωμα μετά από δύο χρόνια αλλά και την παγκόσμια αναγνώριση του Πολυφωνικού Καραβανιού, με την εγγραφή του στον διαθνή κατάλο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO - μια αναγνώριση που αντανακλά σε όλη την κοινότητα της πολυφωνίας, στο ίδιο το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι! 

Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και στην δωρεάν είσοδο συνετέλεσαν καθοριστικά η χορηγία της ΕΡΓΟΡΟΗΣ την οποία και ευχαριστούμε, όπως επίσης και τον Δήμο Πετρούπολης που μας καλωσορίζει για εικοστή χρονιά!

Τo ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, στις 8 μ.μ., όλοι στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ!

Στο μεγάλο θέατρο φέτος!

Και με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ!

Ας το πούμε στους φίλους μας, στους φίλους του πολυφωνικού τραγουδιού και της ζώσας παράδοσης, και ας ανταμώσουμε όλοι το Σάββατο στην Πέτρα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η είσοδος θα ξεκινήσει από τις 7 μ.μ. και θα γίνεται χωρίς οικονομικό αντίτιμο αλλά με δελτίο εισόδου που θα προμηθευόμαστε δωρεάν στην είσοδο - σεβόμενοι τα μέτρα για την πανδημία.

Το μεγάλο θέατρο έχει χιλιάδες θέσεις και έτσι μπορούν να τηρηθούν οι πιο εύκολα τα μέτρα αλληλοπροστασίας.