Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση του Πρόεδρου της Τ.Κ. Κουκλιών κ. Μέμου Θεόδωρου


Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη διάνοιξη δρόμων και την κατασκευή μονοπατιών στην Τ.Κ. Κουκλιών δηλώνω τα εξής:
Ο Καποδιαστριακός Δήμος Άνω Καλαμά είχε ενταχθεί στο έργο «ανάδειξη χαρακτηριστικών διαδρομών». Η εκτέλεση του έργου ωστόσο δεν έγινε με την ορθή σειρά καθώς κατασκευάστηκαν πρώτα τα καλντερίμια με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να συμπίπτουν με το δρόμο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη η οποία δέσμευσε το Δήμο Πωγωνίου να προχωρήσει στην αποκατάσταση του έργου, όπως άλλωστε ορίζει ο Νόμος και ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής. 
Ως εκ τούτου, έγιναν τα τοπογραφικά και οριοθετήθηκαν οι δρόμοι προκειμένου να γίνει η διάνοιξή τους.
Σκοπός του Δήμου Πωγωνίου είναι η ορθή εκτέλεση του έργου, πάντα με γνώμονα την ανάδειξη της περιοχής και την εξυπηρέτηση των κατοίκων. 
Η διάνοιξη των δρόμων θα γίνει βάση των τοπογραφικών και συγχρόνως ο Δήμος θα προχωρήσει στον καθαρισμό και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών διαδρομών μέσω των μονοπατιών. Όπου τα μονοπάτια συμπίπτουν με το δρόμο, αυτά θα κατασκευαστούν παράλληλα του δρόμου.
Οποιαδήποτε άλλη άποψη εκφράζεται, δε συνάδει με τους στόχους της Δημοτικής Αρχής και μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως μικροπολιστική σκοπιμότητα. 
Τα χωριά μας και οι κάτοικοι τους αξίζουν έργα ορθά εκτελεσμένα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών και θα αναδεικνύουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα των περιοχών.