Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Παροχή υπηρεσιών αεροπορικών καυσίμων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος»

Η δέσμευσή μας έγινε πράξη

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανταποκρινόμενο στο αίτημα παραγωγικών και Αυτοδιοικητικών φορέων των Ιωαννίνων αλλά και υλοποιώντας ένα συνολικό σχεδιασμό αναβάθμισης του ρόλου των Ελληνικών αεροδρομίων και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος, από το Μάιο του 2017, ξεκίνησε μεθοδικά και συστηματικά όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), για την εκ νέου παροχή υπηρεσιών αεροπορικών καυσίμων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Αερολιμένας των Ιωαννίνων να είναι έτοιμος μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια
Από το Σεπτέμβριο του 2017 ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, δεσμεύτηκαν για την εγκατάσταση των προαναφερθέντων υπηρεσιών έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2018.

Η δέσμευσή μας έγινε πραγματικότητα και σε χρονικό διάστημα συντομότερο επιτυγχάνεται ο στόχος, η πρώτη αναμενόμενη εμπορική πτήση που είναι προγραμματισμένη για τις 16 Φεβρουαρίου 2018 να βρει το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων να παρέχει αεροπορικό καύσιμο.