Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ο Στέφος Γιάννης συνυπέγραψε ερώτηση της βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη σχετικά με τους εποχιακά εργαζόμενους που επιθυμούν να εγγραφούν σε Δ.Ι.Ε.Κ. και Ι.Ε.Κ. του Υπ. Τουρισμού

Ο Στέφος Γιάννης συνυπέγραψε ερώτηση της βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη σχετικά με τους εποχιακά εργαζόμενους που επιθυμούν να εγγραφούν σε Δ.Ι.Ε.Κ. και Ι.Ε.Κ. του Υπ. Τουρισμού.
Θέμα της Ερώτησης είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει για εν δυνάμει ή εν ενεργεία σπουδαστές Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπ. Παιδείας και Ι.Ε.Κ. του Υπ. Τουρισμού, καθώς το επίδομα ανεργίας χάνεται σε περίπτωση φοίτησης σε ΙΕΚ, αν δεν έχει συμπληρωθεί τετράμηνο εγγραφής στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Το πρόβλημα είναι εντονότερο σε τουριστικές περιοχές, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι εποχιακά εργαζόμενοι την καλοκαιρινή περίοδο.
Ερώτηση «σχετικά με τους εποχιακά εργαζόμενους που επιθυμούν να εγγραφούν σε Δ.Ι.Ε.Κ και Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουρισμού» κατέθεσε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Τουρισμού. Την Ερώτηση συνυπογράφουν ακόμη πενήντα τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα της Ερώτησης είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει για εν δυνάμει ή εν ενεργεία σπουδαστές Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπ. Παιδείας και Ι.Ε.Κ. του Υπ. Τουρισμού, καθώς το επίδομα ανεργίας χάνεται σε περίπτωση φοίτησης σε ΙΕΚ, αν δεν έχει συμπληρωθεί τετράμηνο εγγραφής στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Το πρόβλημα είναι εντονότερο σε τουριστικές περιοχές, όπως στην Κέρκυρα, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι εποχιακά εργαζόμενοι την καλοκαιρινή περίοδο.