Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

«Τραγουδάμε για την Ήπειρο», το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20.00 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου, Αγ. Δημητρίου 186 και Ηπείρου, πλατεία Βελουχιώτη, Αγ. Δημήτριος

Αριθ. Πρωτ. 3153        Αθήνα 30-9-2017
Δελτίο Τύπου
Την εκδήλωση «Τραγουδάμε για την Ήπειρο», συνδιοργανώνουν η Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας και  η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το  Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20.00', στο  6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου, Αγ. Δημητρίου 186 και Ηπείρου, πλατεία Βελουχιώτη Αγ. Δημήτριος.                                                                              
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με την Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας, μας προσκαλούν στο «Τραγουδάμε για την Ήπειρο», στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη στην Αττική αυτό το Φθινόπωρο.
Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στις 20.00 ', οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, οι δημότες Αγ. Δημητρίου και των όμορων Δήμων,  όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της Παράδοσης, ανταμώνουν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου.
Το  ''Τραγουδάμε για την Ήπειρο'' εξαπλώνεται σε όλο το προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Δημητρίου, που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά, σε χώρο ενός αυθεντικού πανηγυριού, με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών και με μεγάλο  πάρκινγκ  αυτοκινήτων.
Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου, τον Πέτρο Λούκα Χαλκιά προεξάρχοντα και τους Θοδωρή Γεωργόπουλο και Πέτρο Χαλκιά (εγγονό) στο κλαρίνο. Και τους Αντώνη Κυρίτση, Θωμά Κυρίτση, Στάθη Πολύζο στο τραγούδι, τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο,  τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκο στο ντέφι.
Την εκδήλωση καλωσορίζει και παρουσιάζει η Ηπειρώτισσα κορυφαία πρωταγωνίστρια – ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. και της Αδελφότητα Κραψιτών Αθήνας  αυτό το Φθινόπωρο  Κορυφαίο κάλεσμα σε πανηγύρι και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους στο γλέντι και όχι για θεατές.
Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε, δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο. Όλοι μαζί, όπως ακριβώς οι Ηπειρώτικοι χοροί, που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το χώρο, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου (Μπραχαμίου). Σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των πανηγυριών, τον αυτοσχεδιασμό, τη συμμετοχή και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν.
Με μεγάλους κυκλωτικούς χορούς, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πέμπουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης, πολύτιμα σήμερα.
 Γενική Είσοδος 10 ευρώ που θα περιλαμβάνει  φαγητό και ποτό από τα κιόσκια-μαγειρεία που θα στηθούν στο χώρο και τους πάγκους που θα διανέμουν κρασί, τσίπουρο και μπύρες  όπως τα καλά πανηγύρια της Πατρίδος μας.
Και όπως σε αυτά, το πανηγύρι θα κρατήσει μέχρι αργά, μέχρι το πρωί, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.
Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, από τις 20.00' μέχρι που θα βγει ο ήλιος την άλλη μέρα, ανταμώνουμε όλοι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου.
Γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το Φθινόπωρο  στην Αθήνα, συνέχεια του  καλοκαιρινού ανταμώματος στο  γήπεδο του Baseball, στο Ελληνικό, που όσοι το ζήσαμε, έχουμε να το μνημονεύουμε και να το μολογάμε, για πολλά χρόνια!
Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!
 
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ