Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Εκπαίδευση των ομάδων της ΕΠΣΗΠ από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΟΥΣΑΣ: «Δείκτης ενότητας και πολιτισμού αλλά και επένδυση στη νεολαία μας ο αθλητισμός»
Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου στον επίκουρο καθηγητή Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανο Φούσα πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS) και στη Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (AED), με αθρόα προσέλευση και συμμετοχή παραγόντων, προπονητών και διαιτητών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο ερασιτεχνικό –κατά κύριο λόγο- ποδόσφαιρο του Νομού Ιωαννίνων.
Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του γηπέδου «ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ», με την βοήθεια ανθρώπινων ομοιωμάτων και εκπαιδευτικού απινιδιστή και περιλάμβανε και ασκήσεις προσομοίωσης σε σενάρια επειγόντων συμβάντων στα γήπεδα, με τη συμβολή επιστημονικής ομάδας ιατρών και νοσηλευτών.
Ο εκπρόσωπος και μέλος της ΕΠΣΗΠ κ. Παναγιώτης Δαβής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Λάζαρου Κιτσάκη και του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Παναγιώτη Γκόλια, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τον συμμετέχοντα στο  Προεδρείο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την άμεση ανταπόκρισή του και επισήμανε: «Μας τιμούν η παρουσία και η κοινωνική δραστηριότητα του κ. Στέφανου Φούσα. Για τον καθηγητή, δεν χρειάζονται συστάσεις όχι μόνο στον ελλαδικό αλλά και στο διεθνή χώρο.  Ευχαριστούμε τον ίδιο αλλά και την ιατρική εκπαιδευτική του ομάδα».
Ο Συντονιστής Διευθυντής του Τζανείου Νοσοκομείου υπογράμμισε την καταλυτική σημασία της πρόληψης, ευχαριστώντας τους διοργανωτές για την  πρωτοβουλία τους και τονίζοντας: «Υγιής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Η πρόληψη κατέχει σημαντική θέση στον αθλητισμό και σώζει κυριολεκτικά ζωές. Η προσπάθεια του Προέδρου και του ΔΣ της ΕΠΣΗΠ σε συνδυασμό με το αριθμητικό εύρος των ποδοσφαιρικών σωματείων που συμμετέχουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στο Νομό μας αλλά και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων καταδεικνύουν τη βαρύτητα που όλοι μας δίνουμε στην πρόληψη και στη γνώση για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων στα γήπεδα αλλά και αποτελούν δείκτη πολιτισμού σε επίπεδο πρωτοβουλίας και υλοποίησης. Ο αθλητισμός μας ενώνει, δυναμώνει τον κοινωνικό ιστό γιατί επενδύουμε στη νεολαία μας, η οποία δραστηριοποιείται στα γήπεδα και όχι στις καφετέριες».